in

MH17 : Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter

8008537448 ece5cc913b mh171

De afgelopen dagen is de anti-Russische -zeg maar Russofobie- in het Westen verder aangewakkerd. Dat komt niet in het minst door de media, die net als de politiek vastbesloten zijn om hoe dan ook de pro-Russische separatisten en daarmee Rusland de schuld te geven van het neerschieten van de Maleisische Boeing 777. Zo zou separatistenleider Alexander Chodakovski in een interview met het internationale persbureau Reuters hebben toegegeven een BUK-luchtafweersysteem te hebben gehad, en dit snel weer over de grens naar Rusland te hebben gesmokkeld. Chodakovski blijkt dit echter helemaal niet te hebben gezegd – integendeel.

De media berichtten dat Chodakovski zou hebben erkend dat de separatisten in een dorpje op slechts 10 kilometer van de crashsite een BUK-systeem hadden geplaatst.

Separatistenleider: Wij hebben nooit BUKs gehad

De rebellenleider bevestigde weliswaar een interview te hebben gegeven aan Reuters, maar onderstreepte dat zijn uitspraken achteraf zijn verdraaid en uit hun context zijn gerukt. Uit het complete, ononderbroken interview valt namelijk duidelijk op te maken dat Chodakovski juist het tegendeel heeft gezegd van wat het Westen beweert:

‘Ik heb hen heel duidelijk laten weten dat wij, als wij deze apparatuur zouden hebben, deze onder geen beding zouden gebruiken tegen doelen die geen bedreiging voor ons vormen.' Tevens vroeg hij om bewijzen nadat de verslaggever suggereerde dat de separatisten wel degelijk BUK-raketten zouden hebben gehad. ‘Dit hele gebied wordt met alle mogelijke middelen in de gaten gehouden, inclusief satellieten. Een BUK is een grote eenheid en kan op iedere foto makkelijk herkend worden.'

Op de herhaalde vraag van de verslaggever antwoordde Chodakovski: ‘Ik zeg u absoluut en met volle autoriteit dat, nadat wij de hele situatie hebben geanalyseerd en ons hele arsenaal onderzocht hebben, de milities geen BUKs hebben, maar wel MANPADs… We hebben ze niet nu en hebben er nooit één gehad.'

Waarom vlucht MH-17 naar gesloten luchtruim gestuurd?

Vervolgens stelde de separatistenleider zelf een interessante vraag die men in het Westen liever negeert: als de Oekraïense regering zo stellig zeker wist dat de rebellen daar over BUK-raketten beschikten, waarom stuurden ze de Boeing dan doelbewust over dat gebied heen, in luchtruim dat nota bene reeds gesloten was voor passagiersvliegtuigen, en dat al bij de 10 voorafgaande MH-17 vluchten door Malaysia Airlines werd gemeden?

Indiase piloten: Boeing kreeg opdracht tot koerswijziging

Piloten van een Air India Dreamliner, die op slechts 90 seconden achter het ramptoestel vloog, hebben volgens de Times of India gehoord hoe de Oekraïense luchtverkeersleiding aan hun collega's in de Maleisische Boeing de opdracht gaf om de geplande route te wijzigen. Enkele minuten later werd de 777 getroffen door een . Overigens ontkenden de Indiase luchtvaartautoriteiten dat de Dreamliner zo dicht in de buurt vloog. (3)

Bijna onmiddellijk na de ramp nam de Oekraïense veiligheidsdienst SBU de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de Maleisische Boeing in beslag, zo berichtte ook BBC News. Uit deze gesprekken kan wellicht worden opgemaakt of het vlak voor de crash inderdaad werd gevolgd door een Oekraïense jager, zoals uit Russische radarbeelden zou blijken.

Volgens de Russische luitenant-generaal Maslov houdt het regime in Kiev de gesprekken van de luchtverkeersleiders met de piloten bewust achter, waarmee volgens hem ‘exact hetzelfde scenario als in 2001' wordt gevolgd. Daarmee doelde hij op het per abuis neerschieten van een Russisch passagiersvliegtuig boven de Zwarte Zee door Oekraïne. ‘Het is onduidelijk waarom niemand anders dan Rusland eist dat deze opnames onverkort worden overhandigd.' (4)

Lees verder via xandernieuws.punt.nl

Photo by Aero Icarus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10551997685 a74c60658c autorijden1

Nieuw in Nederland: Opnieuw afrijden na slingeren op de weg, het spekken van CBR gaat steeds verder

5981532224 4896c8b8e4 schuld1

Werkt goed die EU: Eurolanden hebben schuld van meer dan 9.000 miljard euro en stijgt door