in

Nieuw IPCC-rapport: klimaatcrisis wordt oceaancrisis (dat kunt u minder goed checken)

Het rapport, dat gebaseerd is op de analyse van de klimaatgegevens door honderden vooraanstaande internationale wetenschappers, is de meest uitgebreide beoordeling tot nu toe van de huidige en toekomstige effecten van de klimaatverandering op onze oceanen en de cryosfeer (gebieden met bevroren water en land in de ijzige poolgebieden of hooggebergten).

“We verwachten dat het IPCC-rapport onze grootste angst zal bevestigen: de klimaatcrisis is een oceanencrisis. Het is opnieuw een oproep aan regeringen wereldwijd om de klimaatcrisis aan te pakken.

Als we de inspanningen om de CO2-uitstoot in te perken niet opvoeren en onze oceanen niet beter gaan beschermen, zullen de gevolgen voor mens, milieu en economie verwoestend zijn”, zegt An Lambrechts, expert Oceanen bij Greenpeace België.

Samen met de ijskappen, zijn onze oceanen van vitaal belang voor het reguleren van de temperatuur van onze planeet, omdat ze 90 procent van de overtollige warmte in het systeem opnemen.

Oceanen absorberen 20 à 30 procent van de koolstof uit de atmosfeer en reguleren een groot deel van de regenwater-, drinkwater-, voedsel- en weersystemen van onze planeet.

“Onze oceanen zijn cruciaal voor al het leven op aarde. We hebben een ambitieus globaal oceanenverdrag nodig, dat minstens dertig procent van de oceanen vrijwaart van menselijke exploitatie tegen 2030”, besluit An Lambrechts.

Lees verder bij de bron: DeWereldMorgen.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Verrotte leugens
    Die milieuclubs verzinnen van alles om donaties binnen te krijgen en hun onbenullige werk te rechtvaardigen

    Zwakzinnige sukkels die niet in normale sectoren een baan vinden

    Maar wel iedere dag alle devises aan de oplader leggen met hun gezinnen

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

IMF en Wereldbank 75 jaar: De Schuldenboemerang

De echte oorlog van Trump is met de diepe staat, niet Iran