in , , ,

Nieuwe EU-richtlijn bestempelt iedere burger tot potentiële terrorist

maakt definitief einde aan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting – Alleen al het bekijken van ‘verdachte’ websites kan tot strafrechtelijke vervolging leiden.

Op maandag 5 december stemt de commissie voor Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Interne Zaken (LIBE) over een nieuwe EU-richtlijn waarmee de burgerlijke vrijheden in op ongekende wijze worden ingeperkt. De richtlijn lijkt veel op de heftig bekritiseerde anti-terreurwetten die de Turkse president Erdogan heeft ingevoerd, wat een mogelijke verklaring is waarom Brussel de toetredingsgesprekken met de Turken nog altijd niet heeft afgebroken. Zoals we al vaker hebben geschreven bevestigt dit dat de eurocraten heimelijk jaloers zijn op Erdogans autoritaire en dictatoriale wijze van regeren. In de EU gaan we hard dezelfde kant op nu iedere internettende tot potentiële terrorist wordt bestempeld.

Iedere website kan zonder gerechtelijk bevel worden geblokkeerd

Volgens EUObserver wordt de vrijheid van meningsuiting met de nieuwe richtlijn, waar de EU landen op 30 november op politiek niveau mee instemden, drastisch beperkt. Mensenrechtenactivisten uiten felle kritiek vanwege de vage definitie van ‘terrorisme’. Het wetsontwerp lijkt sterk op de nieuwe anti-terreurwetten in Turkije en , waar de autoriteiten inmiddels zonder gerechtelijk bevel iedere website kunnen blokkeren.

Dat hiermee niet enkel terroristische websites worden getroffen, werd onlangs al bewezen toen het Franse telecom concern Orange zowel als Wikipedia enkele uren afsloot. Internetgebruikers die zich op ‘verdachte’ websites bevonden, werden vervolgens naar een site van het Franse minister van Binnenlandse Zaken omgeleid, waar hun IP adressen werden opgeslagen. Een strafrechtelijke vervolging is in zulke gevallen niet uitgesloten.

Intimidatie en verheerlijking voortaan ook strafbaar

Human Rights Watch waarschuwt dat de Europese overheden teveel speelruimte krijgen om de richtlijn te misbruiken. Hierdoor kunnen bepaalde handelingen op het internet, die niet of nauwelijks in verband staan met het terrorisme, worden gecriminaliseerd. In de nieuwe regels staat dat personen en organisaties die op internet oproepen aanslagen te plegen op een staat en/of de bevolking, of deze zelfs maar intimideren, voortaan als terrorist worden gekenmerkt en strafbaar zijn.

Marloes van Noorloos, plaatsvervangend professor Strafrecht aan de Universiteit van Tilburg, zegt dat met de nieuwe richtlijn ‘feitelijk iedere verheerlijkende opmerking over Nelson Mandela of Che Guevara onderdeel van de definitie kan zijn.’

EU maakt definitief einde aan vrijheid van meningsuiting

Feitelijk kan nu iedereen die zware kritiek uit op de bestaande politiek of de sociale- en economische structuren als ‘terrorist’ worden vervolgd. Zowel linkse als rechtse regeringen kunnen de nieuwe richtlijn aangrijpen om alle politieke tegenstanders op het internet monddood te maken. Ook bieden de regels de mogelijkheid om het demonstratierecht in te perken. Dan hoeft enkel het argument te worden gebruikt dat een demonstratie ‘maatschappij ontwrichtend’ dreigt te zijn. Enkele erkende hulporganisaties zijn weliswaar uitgesloten van de terreurdefinities, maar dat geldt niet voor individuen.

Het zal vrijwel niemand meer verbazen dat ook deze gevaarlijke richtlijn achter gesloten deuren werd opgesteld en besproken, zonder dat de Europese burgers en parlementen er over mee mochten denken (laat staan meebeslissen). Het is de inmiddels even bekende als beangstigende anti-democratische wijze waarop Brussel al jaren te werk gaat, en waar men ondanks veel kritiek gewoon mee doorgaat.

Diverse organisaties zijn terecht bang dat de EU vanaf nu allerlei vreedzame protesten –denk aan de Pegida demonstraties- gaat criminaliseren, en de deelnemers als terroristen gaat vervolgen. Daarmee komt er definitief een einde aan de vrijheid van meningsuiting, en behouden de burgers enkel nog het ‘recht’ op politiek-correcte (= linkse, ‘progressieve’, globalistische) meningen. De EU-richtlijn gaat daarmee rechtstreeks tegen de mensenrechten in.

Fransen arresteerden al 20 mensen vanwege bezoeken van ‘foute’ website

De eerste slachtoffers zouden websites als deze kunnen zijn. Met de nieuwe richtlijn kunnen sites waarvan de overheid vindt dat deze een ‘verkeerd’ en ‘destabiliserend’ beeld schetsen van de politieke en economische situatie, wat men zogenaamd ‘nep nieuws’ noemt, simpelweg worden geblokkeerd. Niet alleen de beheerders van zo’n site, maar ook de bezoekers kunnen vervolgens als ‘terroristen’ worden bestempeld.

Zo werd de Facebook pagina van David Thomson, een journalist die zich bezighoudt met het jihadisme, al meerdere malen geblokkeerd. De Franse regering heeft inmiddels al 20 mensen gearresteerd omdat ze een ‘terroristische website’ zouden hebben bezocht. Ook de Duitse regering treedt sinds vorig jaar streng op tegen zogenaamde ‘nep nieuws’ sites en pagina’s. Doorgaans worden daar voornamelijk internetters getroffen die zich verzetten tegen de massa , tegen de islam en tegen de islamisering van ons continent.

‘Voordeel’ van de nieuwe EU-richtlijn is dat de regeringen in Europa nu de schuld kunnen geven aan Brussel als de bevolking gaat protesteren. Adrienne Charmet, woordvoerder van de Franse La Quadrature du Net, waarschuwt dat zodra de burgers dit soort internetblokkades accepteren, het heel moeilijk zal worden om te voorkomen dat ze steeds vaker worden misbruikt om bijvoorbeeld individuen zonder enig bewijs en zonder vorm van proces vast te zetten – precies zoals zo’n 150.000 Turken al overkwam, enkel omdat ze ervan werden verdacht het openlijk niet eens te zijn met president Erdogan.

Providers moeten meewerken

Providers wordt weliswaar ‘gevraagd’ om op ‘vrijwillige’ basis met de autoriteiten mee te werken, maar volgens critici worden deze termen enkel gebruikt om problemen met de mensenrechten te omzeilen. In werkelijkheid kunnen de internetfirma’s zich nauwelijks verweren tegen de overheid, omdat die tal van tegenmaatregelen kan nemen.

Inmiddels is er een ietwat verzachtende passage aan het wetsontwerp toegevoegd waarmee providers niet verantwoordelijk worden gemaakt voor ‘terroristische’ inhoud waar ze niet van op de hoogte zijn. Tevens wordt toegezegd dat de providers niet preventief sites hoeven te blokkeren die ‘mogelijk’ terroristische inhoud bevatten.

U en ik zijn vanaf nu ‘potentiële terroristen’

Afgelopen jaar heeft Google 92 miljoen video’s vanwege terrorisme en haatpropaganda gewist. Dat was overigens slechts 1% van het totaal aantal dat door Google werd verwijderd. Tot nu toe stond dit terrorisme hoofdzakelijk in het teken van de strijd tegen ISIS en het islamistische radicalisme, maar de komende jaren wordt de definitie van terreur dus fors uitgebreid naar… potentieel ook u en mij.

Bron

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
4 jaren geleden

Nog een reden om heel snel uit de Eu te stappen!De weinige voordelen wegen niet op tegen de vele nadelen!

nvt
Antwoord aan  jungleelephant
4 jaren geleden

Te Laat . Alleen mogelijk met veel geweld

jungleelephant
Antwoord aan  nvt
4 jaren geleden

Of als de meerderheid 15 maart de juiste keuze maakt!

nvt
Antwoord aan  jungleelephant
4 jaren geleden

De VVD gebruikt de PVV om de grootste te worden

Niko
Antwoord aan  nvt
4 jaren geleden

De PVV wordt betaald

igno
Antwoord aan  jungleelephant
4 jaren geleden

De VVD maakt dadelijk gebruik van de diensten bij de PVV. Waneer worden de tokkies wakker ???? VVD wordt ook nog gefinancierd.

jungleelephant
4 jaren geleden

En nu ik er nog eens goed over nadenk:de grootste terroristen zitten in Brussel:witte-boorden-terroristen.Dat dan weer wel!

Bas
4 jaren geleden

G a s k a m e r s moeten weer open

Tol
Antwoord aan  Bas
4 jaren geleden

Zijn buiten werking gesteld wegens gebrek aanvoer

NICOLAI
4 jaren geleden

Eu commissie –- Een Christelijk Dictatoriale ]fascistisch] politieke Elte de vormers van de nieuwe slavenmarkt en politiestaat trekken de teugels “door middel van angst zaaien” steeds verder aan, voor onze veiligheid zeggen ze – “onveiligheid” dus van door hunzelf veroorzaakt terrorisme. Alleen op deze manier kan de machthebber de maatschappij volledig her -en omvormen De Elite wil ook niet -dat jij een “vrije wil” bezit. Dat is machts-bezit. De macht van de Elite is totale [vooral] digitale controle over elke burger. Internet dus.!! De kracht van de machthebber zit op het internet [Paard van Troje]. Hoe meer de de machthebber burgers verplicht daar gebruik van te maken -hoe meer de burger zijn eigen macht [zijn vrije wil] -uit handen geeft. Drogredenen zijn bv. het milieu besparen. U hebt totaal geen vrije keuze meer -wat een fundamenteel mensenrecht is. Economisch is de keuze al voor u gemaakt -en nog wel onder de regel “u kunt kiezen.!! Bulshit dus, De machthebber maakt de openbare ruimte opzettelijk onveilig. Hier werkt immers het US “verdienmodel”. Onze media wordt ook hier als onrustverspreider ingezet -met vooral veel visueel geweld – om de burger in een dictatoriaal pak te rijgen. Als je opgelegde onwettige verplichtingen niet opvolgt wordt de machthebber boos en zelfs gewelddadig. Inmiddels lopen alle burgers in de ganzenmars . We zijn dus opnieuw bezet waarin u niets te vertellen krijgt.
O ja “u hebt niets te verbergen !! : Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren.De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is ! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op]. Door onveiligheid in de openbare ruimte te creeren -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. En 9/11 was een administratieve tevens Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter en alleen een formaliteit. De Rechter is er alleen voor de economisch sterken. Van rechtssoevereiniteit naar staatssoevereiniteit nu. Men schuift u ook gewoon wat in de schoenen. Omdat u daar [toevallig] liep. De machthebber kende u al een tijdje. En als een niet Westerse inwoner kom je eerder in aanmerking als potentieel verdachte/ doel.Een negatief profiel [profilering] is er snel van je gemaakt “inclusief drogreden voor de media, mocht er iets mis gaan. Is toch niet te weerleggen. En omdat het de machthebber [toen] goed uitkwam [zie ook Londen- Madrid -Bali & Bosten]. Zo houdt de machthebber angst vervreemding en onderlinge verdeeldheid in stand. De buitenstaander krijgt zo minder kans als deze al wat durft. Als gevolg van externe onrust word nieuwe Veiligheids-Wetgeving gemaakt. Omdat de maatschappij een stapje hoger gaat in het stresscircuit [Markt en 24 uurs economie] -heeft die gestreste burger ook eerder last van zijn omgeving -zoals [schoolpleinen en Buren].Geen moment krijgt u rust -waardoor er vreemde signalen naar onze hersenen worden gestuurd. We worden ontvankelijker. Agressie wordt geboren -maar ook overtredingen. Voorts wordt u zomaar wat [vermeend misbruik] in de schoenen geschoven. Een massa-mediahype. U wordt agv. deze stress eerder in de gaten gehouden. Machtsspelletjes -en “schending van uw persoonlijke vrijheid” komen elkaar regelmatig tegen. U bent uw Burgerrechten al een tijdje kwijt -in deze zgn. Democratie en Rechtstaat -waarin ook de ziel en romantiek bijna is verdwenen. Dit politieke beleid heeft tot doel -het consolideren van de macht -en burgers tot een [willoos] economisch doel maken [uw enige recht = alleen consumeren]. En iedere tegenstander [hiervan] vroegtijdig opsporen -en de mond snoeren [zie Spanje]! Daarom is uw “vrije wil” voor machthebbers een erg groot gevaar. Privacy is een hoog goed, Wat je met alle macht en kracht moet beschermen. Ook buitenwettelijke regels dien je gebruiken. Kijk uit voor het Cbp*. Die zit in dezelfde rol als de Cie Dessens Stiekum] -in het onderzoek over de AIVD/ NSA = Onderdeel macht. AIVD is de bodyguard van de macht. Binnen de AIVD bevindt zich de vrije hand O&I genoemd [crisis org.]. Machiavelli is er nx bij
* Cbp- College Bescherming Persoonsgegevens. Immers de Baas Cbp [mr. J.Kohnstamm] zit ook in de Eu [Centrum v.d. Macht]. Het Cbp [nu] kan je vergelijken met de Joodse Raad uit WOII -in Amsterdam. Reacties zijn er volop in de media, maar veel daarvan lijken in grote getale afkomstig te zijn van “door de staat ingehuurde personen [Trollen & debunkers]. Personen die uw gangen volgen en u moeten geleiden.
Encrypt en bescherm je harde schijven van je computer en overige zaken via TOR. Dan verdenken ze mij -of ons maar. Doe zpveel mogelijk per andere berichtsturing -ipv. Internet – ook om criminelen voor te zijn. Er ontstaan overal opstanden -met name in het MO -dit is geen toeval -na 1989 [val van de muur]. Nu ook in Oekraïne “een voet tussen de deur via een [chantage] aanslag [de Nederlandse 9/11 -was 17 juli] -& Venezuela -N.Korea & Rusland volgen! Bij de grote Energie en oliebronnen in de wereld zie je opstanden & oorlog ontstaan. Geopolitiek. Een klein land [Israël] wordt daarom zwaar overbewapend door de VS.-om de energiebronnen van het Westen te beschermen. Ons wordt verteld dat de bevolking in het MO. Zelf in opstand kwam. Welnee. Deze burgeropstanden zijn gedirigeerd en georkestreerd van binnenuit. Had de CIA al ervaring mee in Zuid Amerika -en Zuid Oost Azië – zie Vietnam etc. Bewust een mensenstroom in gang zetten door onrust en oorlog tbv. de Economie.Voorts is ons een kunstmatige crisis aangepraat -wat door banken in gang is gezet -voor een hoger economisch doel. Het doel is één economisch Markt en verdien-model “volgens Friedman -met als gevolg grote sociale onrust. En Moslims waren de zondebokken

Voorts :Je moet toch wel erg bijziend zijn -als je niet ziet dat in Nederland -de infrastructuur voor een politiestaat is gelegd -er een enorme tweedeling ontstaat. Met name in de zorg -onder de drogredenering “onkosten rijzen de pan uit”. In Nederland zijn onnodig veel Camera’s geplaatst & oversbeveiliging [beveiligingsindustrie €]. Daarom neemt in Nederland de criminaliteit juist toe. Allemaal begonnen -na 9/ 11-wat ze -[de banken en hun CEO’s] -zelf hebben veroorzaakt. Voor een hoger economische doel werden deze aanslagen [door criminelen] in opdracht van de Elite uitgevoerd. Daar heeft de politieke Elite een stel criminelen voor in gehuurd en betaald. Terreur [aanslagen] berust op het L.H.Oswald effect [moord Kennedy =1963] –het bewijs “de dader[s] worden vrijwel direkt na de aanslag ook af geschoten of aan ons verteld [Jack Rubby]. En 9/ 11 heeft de machthebber zelf veroorzaakt [Londen -Madrid & Bali volgden] -en Moslims kregen overal de schuld van het [Pearl Harbor effect]. De media werd ingezet om mensen te kwetsen -te schofferen -te beledigen. Na de val van de muur/ USSR was dit opgesteld in 1997 -door de zionisten-Club PNAC -AIPAC en AEI [zie google]. De media voerde dit schouwspel op en maakte de burger angstig. En de papengaaienburger deed de rest wel [Selffulfilling prophecy]. Is toch niet te controleren -of te weerleggen. Alles met maar één doel = EEN-wording van Europa -dat kost smakken geld. En één economisch [MARKT] systeem en één groot Neoliberaal maatschappijmodel. Afschaffen van de samenleving en daarmee ook solidariteit -en begin van een verdienmodel. In Europa gold vanaf 1945 het Rijnlandse economisch systeem = [overleg + Samenleving]. Er moest daarvoor “een groot” economisch “verdienmodel komen -tegen de rest van de wereld [Rusland – China en India]. Daarom is ons deze crisis door de hoge Elite als een “kunstmatige crisis” -door zionistische banken in gang gezet. Deze NEP-crisis [drogredenen] dient als dekmantel -om de economieën van de VS + Eu aan elkaar te smeden = grootste economisch blok in de wereld. Ook de Totale maatschappelijke hervorming was onder Angst gemakkelijk door te voeren. Onder Angst laten mensen immers alles toe. En de Eu-eenwording kost min. 40 jaar.-en loopt via -[HUN eigen media] ‘-dat zijn Reuters en AP -[zijn handlangers van de macht]. O ja : A.Q. ’is een verzonnen organisatie. Dat zijn plaatselijke bestaande opstanden -die men in de Westerse media [Reuters] A.Q -of een aftakking daarvan noemt. A.Q is een uitvinding van de PNAC [NSA/ CIA]. En Osama Bin Laden is bewezen een oud medewerker van de CIA ten tijde van de USSR. welke een jaarinkomen van $800 miljoen ontving. Burgers nemen uit angst alles voor waarheid aan van hun overheid. Je kan als burger de waarheid toch niet achterhalen. Alles blijft binnenskamers [binnen eigen land -nu de Eu dus]. En van een verzonnen vijand -A.Q. -kan je nooit winnen. Het sociale/ humane deel is door de machthebber uit dit “nieuwe” maatschappijmodel weg gesneden. Blijft ‘over” een groot “verdienmodel” naar het voorbeeld van de joodse econoom Milton Friedman en F.v. Hayek. Als je achterblijft -of een economisch onbelangrijk persoon bent -schiet men je af. Wel iets humaner dan -zo’n 73 jaar eerder. Het zijn weer dezelfde figuren als voorheen in de jaren ’30. Ze hebben niets geleerd. Zie onder PNAC – JDreport -AEI en AIPAC -met opvallende namen. Politieke schurken en Maffialeden uit het bedrijfsleven hebben de middelen & macht verdeeld en de burger monddood gemaakt. ‘Deze zorgen er ook voor dat we niet meer mogen of kunnen samenwerken -door bv. Flexcontracten. Samen is voor die machthebber een groot gevaar. De machthebber is maar voor één ding bang “De Massa ** -is het slimste wapen. Het principe heers en verdeel maakt de kans groot dat burgers elkaar niet meer vertrouwen. Communicatiemiddelen = zoals phones [als chantagemiddel] zijn daar een onderdeel van Een gedigitaliseerde wereld is het verlies van uw “vrije wil”. Inmiddels bent u [opnieuw] geheel ge muilkorfd en loopt u in de ganzenmars.

Het collectieve geheugen van een samenleving [dit zijn gemeenschappelijke kenmerken van de mens] kan ernstig aangetast worden door een reorganisatie. Ons collectief geheugen vergt daar onderhoud aan, wil het bruikbaar blijven en niet ziek worden. Dit onderhoud kan alleen door samen te werken.
In een samenleving ligt ons collectief geheugen opgeslagen -en voor altijd opgesloten.
Sinds 9/ 11 is door de machthebber getracht tot uitschakeling van ons collectieg geheugen door de emotie angst in te zetten – en heers en verdeeldheid te zaaien. Aanslagen -en bedrog dienden daarvoor. De machthebber denkt ‘zo ons collectieve geheugen “van een samenleving’ te kunnen wissen. Zelfs een hersenspoeling door het middel angst in te zetten -kan je een collectief geheugen niet wissen. De natuurlijke staat van de Mens is “Samen” zijn. In dit samen zijn voelt de mens zich veilig. Gemeenschappelijke kenmerken van de mens liggen vast in het DNA. Daarom zal deze poging tot vernietiging van ons collectief geheugen -en vernietiging van onze drijfveren ‘tot mislukking” gedoemd zijn. Mensen uit elkaar spelen zal nimmer lukken. De grootste psycholoog ooit C G Jung wist dit via zijn principe archetype. Deze toonde wetenschappelijk aan dat je mensen niet uit elkaar kunt spelen. Veiligheid en liefde zullen altijd winnen

** Zie bv. Gustave Le Bon- hoe de Groep = MASSA na een heftige gebeurtenis elkaar beïnvloeden. Op den duur krijg je alle neuzen 1 kant op -zoals bv. “nu in alle oorlogen en aanslagen, De Media wijst de schuldigen direct aan -en iedereen ziet -of denkt dit ook. Voorbeeld “Snelwegschutter.[in 2011].
Die was er niet. Zo werkt ook het nieuws.
\
Met name de politieke media zoals “Reuters en AP. Nieuws bij deze organen wat aangestuurd wordt door de Politiek. “Massa hysterie” en hoe de burger [massaal] belazerd wordt door de Massa media. Reuters is ANP -en AP hebben hierin de hoofdrol. Deze 2 zijn in handen van de “Elite”

Vanuit eigen ‘bewustzijn -en zijn individuele vrije wil ‘staat het de mens vrij het goede te doen -en het kwade te willen. Is nu aangetast
Literatuur : “The brave New World”. En “Botsende Culturen”. En lees de boeken van Andreas von Bulow [oud politicus].

Lees de heerser van N.Machiavelli.
Hoe werkt MACHT. Zie Brussel -Tel-Aviv en Washington.

Citaat : Bankiers doen „Gods werk” Uitspraak door de CEO van de invloedrijkste bank in de wereld ‘Goldman Sachs’ -de heer “Lloyd Blankfein”

Onze maatschappij : Als je je vijand niet meer herkent, ren je binnenkort achter je eigen staart aan. Onwetenden zijn onze vijanden.

Sam
4 jaren geleden

Nederland is al lang geen Democratie en Rechtstaat meer -is sinds 9/ 11 voor altijd voorniuj

wally de stoker
4 jaren geleden

wie gelooft er nog in democratie en rechtstaat
dan moet je wel stront in de ogen hebben .
ook al zou wilders winnen zullen ze binnen een jaar het kabinet laten ploffen door de beleids ambtenaren die de koers al uit gezet hebben in opdracht van brussel .

Jip
Antwoord aan  wally de stoker
4 jaren geleden

Waarom is de VVD dan zo groot ? -Ja zefs NU nog de grootste
Hebben die mensen dan 75 jaar geslapen ?

vbn
4 jaren geleden

Gezichtsherkenning en Volg.apps zijn er ook al

Ben
4 jaren geleden

Zelfs bij de Rechtbank en het OM -houden ze deze onwettige situatie met verdraaingen overeind.

Bizar: EU-rechtbank fluit de EU terug vanwege de sancties tegen Rusland

‘The Road to Ruin’: Insider zegt dat crash en invoering IMF-wereldmunt dichtbij zijn