in

Nog een Greenpeace-mythe onderuit? Meer bewijs groei koraaleilanden en groei waterspiegelstijging

58fe96abf9ead5d7504ab67b 640 koraal1

Wist u dat het zeeniveau op koraaleilandje Tuvalu 3000 jaar terug liefst 2,4 meter HOGER lag dan nu? We kennen allen de mythe van Greenpeace et al dat pacifische koraaleilandjes als Tuvalu, Kiribati en de Marshall eilanden door ‘dé zeespiegelstijging’ onder zeeniveau zouden verdwijnen, evacueer de bewoners en doneer je spaargeld aan Marjan Minnesma, Jan Rotmans en de duurzaamheidsindustrie. Maar wie kent deze publicatie van Kench et al in Geophysical Research Letters februari 2014 ′Evidence for coral island formation during RISING sea level in the central Pacific Ocean‘.

Voordat klimaatactivisten de klimaatgeschiedenis herschreven van het Holoceen (de warmteperiode na de laatste IJstijd waarin wij leven) was algemeen aanvaard dat we een holoceen optimum hadden, een (veel) warmere periode dan nu die zo 5000 jaar geleden op zijn piek zat waarbij arctisch zeeijs een fractie was van dat van nu, de Alpen ijsvrij waren en ook de Groenlandse IJskap lag tientallen kilometers verder landinwaarts dan nu. Die omstandigheden hielden 3000 jaar aan. Tot die tijd steeg ook de zeespiegel dramatisch tot een niveau dat op de Marshall eilanden 1,1 meter HOGER lag dan nu: the Mid Holocene Highstand. Ongeveer 2-3000 jaar geleden (timing uit proxy’s verschilt) keerde die trend, wat Kench et al de Holocene Marine Transgression noemen. De zeespiegel daalde met temperaturen tot het huidige niveau.

Lees verder via Climategate.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8175552054 3be58a5e20 sprookjes1

De sprookjes van Rutte II: die 100.000 extra banen komen er niet

gg1 e14114810638781

Ramp Nederland voorspeld door Georgia Guidestones?