in ,

Noorse RIVM: lockdown was niet nodig, corona was al op z’n retour – ‘Academische onderbouwing onvoldoende voor lockdown’

52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Noorwegen stelt een beeld samen van wat er gebeurde vóór de sluiting en de laatste ontdekking is behoorlijk belangrijk. Het gebruikt geobserveerde gegevens – ziekenhuiscijfers, aantal infecties enzovoort – om een ​​beeld op te bouwen van wat er in maart gebeurde. Destijds wist niemand het echt.

Er werd gevreesd dat het virus wijdverbreid was waarbij elke persoon twee of drie anderen infecteerde – en alleen een lockdown kon dit exponentiële groeipercentage (het zogenaamde R-getal) terugbrengen tot een veilig niveau van 1. Dit was de hypothese die in verschillende grafieken naar voren kwam Imperial College London voor Groot-Brittannië, Noorwegen en verschillende Europese landen.

Maar de Noorse autoriteit voor volksgezondheid heeft een rapport met een opvallende conclusie gepubliceerd: het virus verspreidde zich nooit zo snel als was gevreesd en was al onderweg naar buiten toen de blokkering werd bevolen. ‘Het lijkt erop dat het effectieve reproductiepercentage al was gedaald tot ongeveer 1,1 toen de meest uitgebreide maatregelen op 12 maart werden geïmplementeerd, en dat er niet veel zou zijn om het tot onder de 1 terug te dringen … We hebben achteraf gezien dat de infectie aan de gang was zijn weg naar beneden. ‘

Dit roept een lastige vraag op: was lockdown nodig? Wat heeft het bereikt dat niet kon worden bereikt door vrijwillige sociale afstand? Camilla Stoltenberg, directeur van de Noorse volksgezondheidsdienst, heeft een interview gegeven waarin ze openhartig is over de implicaties van deze ontdekking. ‘Onze beoordeling nu, en ik vind dat er een brede consensus bestaat met betrekking tot de heropening, was dat men waarschijnlijk hetzelfde effect zou kunnen bereiken – en een deel van de ongelukkige gevolgen zou kunnen vermijden – door niet te sluiten. Maar in plaats daarvan open blijven met voorzorgsmaatregelen om de verspreiding te stoppen. ‘

Dit is belangrijk om toe te geven, zegt ze, want als de infectie weer stijgt – of als er in de winter een tweede golf toeslaat – moet je heel eerlijk zijn of lockdown effectief is gebleken.

Het Noorse bureau voor statistiek was ook het eerste ter wereld dat de permanente schade berekende die werd veroorzaakt door het sluiten van scholen: elke week klaslokaalonderwijs dat aan studenten werd geweigerd, belemmerde het, levenskansen werd belemmerd en het winstpotentieel werd permanent verlaagd.

Een land zou deze draconische maatregel dus alleen moeten toepassen als het zeker is dat de academische basis voor lockdown goed was. En volgens Stoltenberg was ‘de academische onderbouw niet goed genoeg’ om deze keer af te sluiten.

Het leidende artikel ….

Lees verder bij de bron: spectator.co.uk via tpook

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
recession

Het grote afschrijven begint: Stijging lastendruk 2021 groter dan ooit

6309964861 1aaf39c774 b big brother

SuperSyRI of hoe de overheid inbreuk maakt op privacy is dubieuzer dan Facebook en Google