Nu meer dan 60.000 daklozen in Nederland en blijft toenemen: Iemand die net aan de grens aanklopt krijgt binnen no-time een huis

In Nederland is een nieuwe groep daklozen in opmars. Het zijn mensen die door schulden, werkloosheid of een te zware hypotheeklast hun woning kwijtraken.

‘Deze mensen komen in een neerwaartse spiraal terecht van hoge woonlasten, een inkomen dat wegvalt en dan rest vaak de WW of de bijstand’, aldus een woordvoerster. Steeds meer huurders komen in de gevarenzone omdat zij te maken hebben met lagere inkomsten en stijgende huren.

Daardoor neemt het aantal huisuitzettingen toe en doen steeds meer mensen een beroep op de maatschappelijke opvang.

Vorig jaar hadden meer dan 60.000 mensen geen eigen dak boven hun hoofd.

Lees verder bij de Bron: de Volkskrant

 

 

Photo by Roel Wijnants

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Sjors schreef:

  Stef Blok net een nieuw huis van 3 miljoen Euro gekocht – heeft nog ruimte over – voor zeker 60 burgers. Hij geeft niet thuis – terwijl Stef dan in aanmerking komt voor subsidie. Voor een VVD er mooi mee genomen toch !!

 2. Corneel schreef:

  Als je Rutte om zeep helpt, krijg je als dakloze waarschijnlijk permanent een dak boven je hoofd, een bed met douche en elke dag 3 maaltijden. Daarnaast heb je elke dag diverse sociale contacten. Denk er eens over na!

 3. Roel du Pree schreef:

  Zo jammer dat daklozen geen internet hebben Corneel.. ;-)

 4. Janna schreef:

  Mijn zoon kreeg ook te horen op het woning bureau.
  U krijgt geen huis .u kunt naar de daklozenopvang opvang met uw kind in Bergen op Zoom .
  Hopelijk is daar plaats voor u.zo gaat men om met mensen die in een vechtscheiding alles kwijtraken.
  Alleen zijn werk had hij nog .

  Daar zijn geen hulptroepen voor .
  Op dat moment was er nog geen vluchtelingen stroom.
  Ik was er bij op het woning bureau
  Wist niet wat ik hoorde.
  Gelukkig heeft de familie het zelf op kunnen lossen .
  Niet iedereen heeft in zo.n situatie ouders of familie .

  Instantie.s kijken de andere kant op.

 5. Nathalie schreef:

  Onze eigen nederlanders zijn alleen nog maar stront en de stront die binnen komt worden meteen als koningjes behandeld.. Dikke bom op dat pleuris kabinet en hopelijk genoeg die aanwezig zijn en naar hun huis beneden zullen gaan.. Have fun in de hel tering rand debielen in het kabinet. En idd wanneer schiet nu eindelijk iemand eens die rutte door zijn rot kop heen, zijn we van dat misbaksel ook af! Had liever pimmetje nog hier gehad. R.i.p Pim nederland mist je :(

  • Fanny Adams schreef:

   Die stront waar je het over hebt wat binnen komt, is hier gekomen omdat JOU regering besloten heeft om bij america in de kont te kruipen en mee te doen om de landen van de binnen komende stront te bombarderen ipv dat je daar wat aan gaat doen, nee afgeven op mensen die alles achterlaten. Ik wil wel zien hoelang jij in je huisje blijft met je kindjes als de bommen overal om je heen neer vallen, gadver zeg wat walg ik van mijn medelanders, kortzichtige volk wat alleen aan zichzelf denkt. Het gaat alleen maar om de grondstoffen, waar jij veels te veel voor betaalt terwijl er gewoon overal ter wereld vrije energie is maar dat krijgen we niet omdat het hun dan alsnog niks oplevert, wanneer gaan die oogkleppen eens af.

 6. Linda schreef:

  Over 4 weken komen er weer mensen op straat te staan. De asielzoekers mogen in de villa van 4 miljoen euro. De mensen die het nu huren moeten er binnen 4 weken uit! Dus het gaat nog veel meer stijgen. Is een monumentaal villa. Erger me dood aan dit land!!!! Is toch geen land meer? En Koning WILLEM KOM EENS OP VOOR JE VOLK. Je krijgt er genoeg voor !!!

 7. Goed dat de foto van Roel Wijnants inmiddels verwijdert is, dat gejat van andermans werk is schandalig. Zegt het voort..

 8. Joke schreef:

  Tja de modus is nog steeds zieligheid en medelijden

  Volgende stap met verkiezingen in maart?

  • NAS schreef:

   Er komen enorme explosies -rondom- en op 17 maart. Om de Neo-liberale misdadige Rattenkoppen angst aan te jagen. Veel vuurwerk- om de Democratie een nieuw leven in te Blazen. De Ratten koppen . Samson en Rutte uit hun schoenen jagen. De “Landverraders moeten het weten

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: