in ,

Obama laat VS in verval, diep verdeeld en met 2x zoveel schuld achter

obama statistieken

De realiteit: Meer terrorisme, meer armen, en onbetaalbare gezondheidszorg – ‘Hele wereld kan het einde van de progressieve Obama Wereld Orde vieren’.

Enkele uren voor de inauguratie van Donald Trump kijken we terug op de aftredende Amerikaanse president Barack Obama, die de afgelopen weken geen toespraak of persconferentie onbenut liet om zijn toehoorders te vertellen wat een geweldige president hij is geweest. De massamedia, ook in Europa, zongen net zoals de afgelopen 8 jaar de narcistische lofzang op hemzelf klakkeloos mee. De realiteit en de echte cijfers laten echter een totaal ander plaatje zien: de eerste zwarte president van de VS laat het land maatschappelijk diep verdeeld, in verval, en tot over de oren in de schulden achter, om nog maar te zwijgen van de enorme chaos die hij in het buitenland aanrichtte. Analisten vragen zich bezorgd af of Donald Trump nog wel in staat is om de enorme puinhoop die Obama heeft veroorzaakt enigszins te herstellen.

Uit een peiling van Gallup blijkt dat het Amerikaanse volk vindt dat de VS op maar liefst 14 van de 19 onderzochte gebieden achteruit is gegaan (3). De feiten en cijfers van de afgelopen 8 jaar ondersteunen dit negatieve gevoel. De 10 belangrijkste punten:

1. Meer terrorisme
Obama beweert dat er onder hem ‘nul’ aanslagen door buitenlandse organisaties in de VS zijn gepleegd. De realiteit is dat het aantal aanslagen juist fors is toegenomen. Obama komt enkel op ‘nul’ uit omdat hij blijft weigeren de aanslagenplegers als islamitisch en/of verbonden aan ISIS of Al-Qaeda te zien, ook al werden van veel daders hun banden met jihadgroepen bewezen, en droegen ze hun moorddadige terreur op aan hun god, hun profeet of hun religie. Wereldwijd groeide het terrorisme sinds Obama’s aantreden zelfs met 400%, en de hel die hij in Syrië creëerde zal vooral Europa (migranten invasie) nog jaren blijven achtervolgen.

2. Meer ernstige hacks
Hackers (uit China) hadden ruim een jaar toegang tot het personeelsbestand van de overheid (OPM), waardoor miljoenen namen op straat kwamen te liggen. Daarna verslechterde de bescherming tegen hacks volgens dezelfde dienst nog verder. Onder Obama werd het Witte Huis gehackt, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Energie, en het Nationale Nucleaire Veiligheid Beheer. Alleen al tussen 2010 en 2013 nam het aantal cyberaanvallen op de overheid met 35% toe. Het enige waar Obama het uitgebreid over had waren de hacks van de Democratische servers, waar de regering Rusland de schuld van gaf, maar waar geen flintertje bewijs voor werd geleverd.

3. Nog nooit zo weinig mensen aan het werk
Dankzij Obama’s beleid kromp het aantal Amerikanen dat aan het werk is naar het laagste aantal ooit. De ‘verbeteringen’ die de president in zijn toespraken aanhaalde werden kunstmatig bereikt door langdurige werklozen simpelweg niet meer mee te tellen, een truc die ook door Duitsland wordt toegepast. De banen die wel werden toegevoegd waren bijna uitsluitend overheidsjobs.

4. Meer armen
Volgens Obama en zijn voorstanders staat de economie er dankzij hem beter voor. Dat valt te betwisten als bedacht wordt dat er 10,7 miljoen arme Amerikanen zijn bijgekomen die afhankelijk zijn van voedselbonnen. Het armoedepercentage was op zeker moment 15,1%, het hoogste ooit, voordat het weer iets beter werd. Desondanks zijn er nog steeds meer armen dan tijdens zijn aantreden. Daarnaast zakte het aantal huiseigenaren naar een dieptepunt, en is het aantal Amerikanen dat van een uitkering moet rondkomen nog nooit zo groot geweest.

5. Meer verdeeldheid
De eerste zwarte president houdt op surrealistische wijze vol dat de verhoudingen tussen de rassen is verbeterd. De meeste Amerikanen denken daar heel anders over, en vinden dat Obama de tegenstellingen juist heeft aangewakkerd. Sheriff David Clarke –zelf een zwarte- beschuldigde Obama er zelfs van een ‘oorlog tegen de politie’ te voeren door agenten voortdurend af- en aan te vallen, en openlijk een gewelddadige racistische groep als Black Lives Matter te steunen. Onder Obama verslechterden de omstandigheden en kansen van de zwarte bevolking aanzienlijk, terwijl hij juist had beloofd ze flink te verbeteren. Ook kende Amerika een aantal van de ergste rassenrellen sinds decennia.

6. Twee keer zoveel schulden
Toen Obama het Witte Huis betrad bedroeg de staatsschuld € 10,6 biljoen (volgens andere cijfers € 9,2 biljoen). Tijdens de verkiezingscampagne in 2008 bekritiseerde hij zijn voorganger George Bush als ‘onverantwoordelijk’, omdat die € 4 biljoen extra schuld had gemaakt. Maar wat deed hij vervolgens zelf? In slechts 3 jaar tijd net zoveel nieuwe schulden maken als Bush in 8 jaar, en daar vervolgens vrolijk mee doorgaan, zodat de teller nu op bijna € 20 biljoen staat, ongeveer twee keer zoveel als tijdens zijn aantreden.

7. Slechter onderwijs
Het onderwijsniveau in de VS is de afgelopen jaren naar een bedenkelijk laag niveau gezakt. De vele (rassen)rellen, vooral gepleegd door jongeren, staan in nauw verband met de almaar slechter wordende schoolprestaties en de hoge werkloosheid. Het beleid van de regering Obama is daar mede verantwoordelijk voor door onder andere de invoering van lage standaardtesten op publieke scholen.

8. Chaos veroorzakend buitenlands beleid
Doordat de CIA in opdracht van de regering Obama in samenwerking met Saudi Arabië en Turkije ISIS creëerde, de VS-NAVO illegaal Libië bombardeerde, een bloederige burgeroorlog in Syrië ontketende, hij een krankzinnige deal met Iran sloot die het land een vrijbrief gaf om een kernwapenstaat te worden, overal islamisten steunde en/of aan de macht hielp, Amerika’s bondgenoot Israël meerdere malen in de rug stak, en in totaal 7 landen bombardeerde en ongeveer 1 miljoen doden veroorzaakte, laat Obama een wereld in totale chaos en wanorde achter. En laten we de illegale staatsgreep in Oekraïne niet vergeten, die werd aangegrepen om Oost Europa te militariseren en Rusland te bedreigen. Het kan een wonder worden genoemd dat Obama er niet in is geslaagd de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

9. Gezondheidszorg onbetaalbaar
‘Obamacare’ moest zijn stokpaardje worden, en dat werd het ook, namelijk in verbijsterend hoge kosten voor zowel de overheid ($ 2 biljoen!) als voor honderdduizenden Amerikanen, die hun ziektekostenpremies zagen verveelvoudigen. En dat om een relatief klein aantal Amerikanen dat het zich niet kon veroorloven een verzekering te kunnen aanbieden. Ook verhoogde Obama de subsidies voor de abortusindustrie aanzienlijk.

10. Vertrouwen in overheid en media op dieptepunt
In zowel Amerika als Europa kon en kan Obama echter geen kwaad doen, vermoedelijk omdat de president een huidskleurtje heeft. U zult daarom nauwelijks echte kritiek op Obama lezen in de terugblikken van zogenaamde ‘experts’ van en in de media, want dat zou eens als ‘racistisch’ kunnen wordnen uitgelegd. Men steekt dus vooral de loftrompet op zijn ‘prestaties’. Het Amerikaanse volk is echter wakker geworden, en is gaan beseffen hoe ze dagelijks worden voorgelogen door zowel de overheid als de reguliere media. Het vertrouwen in de politiek en in de media is dan ook nog nooit zó laag geweest, en daar heeft de bizarre propagandaoorlog tegen Donald Trump en vóór ‘killer bitch’ Hillary Clinton flink aan bijgedragen.

‘Het einde van de Obama Wereld Orde’
Michael Snyder van de bekende Economic Collapse Blog schrijft dat niet alleen Amerika, maar de hele wereld het einde van de ‘progressieve Obama Wereld Orde’ kan gaan vieren. Naast bovengenoemde punten wijst hij op de talloze schandalen, zoals ‘Fast & Furious’, toen bleek dat de regering enorme hoeveelheden zware wapens naar Mexico had gesmokkeld om de drugsoorlog aan te wakkeren. De NSA bleek massaal de Amerikanen te bespioneren, het economische ‘herstel’ was de zwakste sinds de Tweede Wereldoorlog, en Obama opende in eigen land de aanval op conservatieve en christelijke groepen.

Obama’s vicepresident Joe Biden waarschuwde afgelopen woensdag op het World Economic Forum in Davos dat ‘de liberale wereld orde’ op het punt van instorten staat. Dat is heel goed nieuws voor alle mensen en volken die hun eigen identiteit, cultuur, land, grenzen, normen en waarden, vrijheid en welvaart overeind willen houden. ‘Voor velen kan de 20e januari niet snel genoeg komen,’ aldus Snyder. ‘Op de een of andere manier hebben we de afgelopen 8 jaar overleefd, maar er is zonder twijfel gigantisch veel schade aangericht.’

De links-liberale-progressieve elite in Washington en Brussel verzet zich echter hevig tegen de anti-globalistische krachten, en probeerden de afgelopen weken alles om Donald Trump onderuit te halen. Nu dat niet lijkt te zijn gelukt, zullen ze zich concentreren op het vernietigen van de sterk in opkomst zijnde vrijheidspartijen en bewegingen in Europa. Om met Snyder te spreken: De oorlog (om onze landen en onze toekomst) is nog maar net begonnen. (2)

Bronnen:

(1) Breitbart
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kernbom washington

CNN speculeerde over aanslag op Trump en Pence tijdens inauguratie?

italiaan antonio tajani wordt nieuwe voorzitter eu parlement

Ontmoet de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement