in , , ,

Oeff! Bijna gehele bevolking Ecuador slachtoffer van datalek

geralt / Pixabay

Bijna de gehele bevolking van Ecuador is door een open database het slachtoffer van een datalek geworden.

De 18 gigabyte grote Elasticsearch-database bevatte de gegevens van 20 miljoen Ecuadorianen, waaronder 7 miljoen kinderen.

Ecuador telt naar schatting 17,3 miljoen inwoners. Het grotere aantal Ecuadorianen in de database is te verklaren doordat er ook gegevens van overleden personen in stonden, zo laat het Ecudoriaanse openbaar ministerie weten.

De gegevens in de database, die voor iedereen op toegankelijk was, bestaan uit naam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummers, burgerlijke status, huwelijksdatum, sterfdatum, opleidingsniveau en nationaal identiteitsnummer.

In een ander deel van de database werden er arbeidsgegevens van personen gevonden, zoals salaris en functieomschrijving.

Ook gegevens van -oprichter , die van Ecuador politiek asiel kreeg en jaren in de Ecuadoraanse ambassade in verbleef, werden in de database aangetroffen.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Troonrede volkomen los van harde realiteit van 26 steekpartijen met 5 doden in halve maand

Oplichterij! Al Gore is grote investeerder nepvleesbedrijf terwijl klimaatwetenschap bang maakt voor echt vlees