in

“The Big Reset 2021” : machtsgreep van de elite

counter 949233 960 720

De aankondiging van het World Economic Forum(WEF) dat we ons moeten voorbereiden op “The Great Reset” begint steeds meer door te dringen tot de massa. Nadat analisten van verschillende alternatieve media zich er over hebben gebogen beginnen meer mensen zich af te vragen welke bedoelingen er achter die Big Reset zitten.

Komt het zo maar uit de lucht vallen of is er duidelijk sprake van een van te voren opgezet plan. Er wordt volop gespeculeerd over de ‘goeie’  bedoelingen van het WEF en zijn trawanten, het IMF en de centrale banken. Natuurlijk zijn hun intenties in hun eigen beleving goed bedoeld maar het effect van een doelstelling is niet altijd in lijn met de verwachtingen.

Waarom roept het WEF nu dat we ons moeten voorbereiden. Dat lijkt verdacht veel op een hersenspoeling. De wereldwijde samenleving moet namelijk worden voorbereid op een nieuwe wereld waarin alles anders is. We worden alvast gebrainwasht.

(lees hier verder)

“Top of the World”

De komende tijd worden we geconfronteerd met opeenvolgende gebeurtenissen die onrust zullen zaaien onder bevolking. Voor zover die onrust er al niet was in bepaalde delen van de wereld. De signalen van onrust hadden de 2500 deelnemers van het WEF al opgevangen. Het Forum bestaat uit internationale politici, intellectuelen en CEO’s van de grote multinationals die jaarlijks bijeen komen. Het is een elitaire club, de top van de wereld.

Het feit dat je wordt uitgenodigd zegt genoeg over jouw maatschappelijke positie. Mijn naam staat niet op hun lijstje. De uitnodiging op zich is natuurlijk een grote eer en maakt jou belangrijk. Wanneer die gedachte nog niet was doorgedrongen dan zal dat zeker bij ontvangst van de uitnodiging het geval zijn. Stel je voor, de “Top of the World.” Je mag deelnemen aan een bijeenkomst van een denktank die de wereld gaat veranderen.

Nieuwe menukaart

Jan Boezeroen en de burgemeester van Lutjebroek worden niet uitgenodigd. Niet de mensen die dicht bij het volk staan. Niet de volksvertegenwoordiger die een paar jaartjes bezig is om een benadeelde groep burgers uit de stront te trekken. Niet de boertjes uit de polder die door een repressief stikstofbeleid van hun regering gedwongen worden te saneren. Nee, het gaat niet over de soep en de pudding. Het WEF komt met een totaal nieuwe menukaart.

Bedacht aan de tafels van een dinerend gezelschap die hun uitnodiging hebben geaccepteerd om aanwezig te zijn bij The Top Of The World. Juist de beslissing om op de uitnodiging in te gaan is een hele belangrijke. Jezelf het gevoel te geven bij die Top te horen. De beloning voor jouw inspanningen om de maatschappelijke ladder te beklimmen tot aan de hoogste trede. Alleen het idee al dat jij zomaar wordt uitgenodigd, dat zegt toch heel wat over de status die je hebt bereikt. Tsjonge, jonge, je mag aan tafel met de hoogste kringen.

Mark was er ook

Het zegt genoeg over het sfeertje dat er heerst in zo’n uitgelezen club. De grote problemen van de aarde worden besproken en jij mag meepraten. Niet zelf denken, maar vooral meepraten met de groten en machtigen der aarde. Stel je voor dat je uit de toon valt en roept dat het een goed idee zal zijn om de macht van de multinationals te ontmantelen en hun biljoenen aan kapitaal evenredig te verdelen over de uitgeknepen massa. Er zal direct gekeken worden naar het glas dat je vasthoudt. Het hoeveelste glaasje zou dat zijn? Toch zeker eentje teveel.

De bedoeling van deze elitaire bijeenkomst is natuurlijk niet om te vieren dat het de laatste bijeenkomst is. Het is juist bedoeld om de teugels stevig in handen te houden. De machtspositie vooral vast houden, zodat je de volgende keer weer op de voorpagina prijkt van de lokale dagbladen uit jouw omgeving. Onze Mark was er ook. Prachtig toch, de MP van een klein polderlandje.

Reactie op een onbalans

Met mijn betoog moet duidelijk zijn dat mijn verwachtingen van deze dinerclub niet hoog gespannen zijn. Hun plannen om de wereld te resetten komen voort uit een panische angst dat de opeenstapeling van de laatste crises uitmonden in die ene grote crisis die uit zichzelf de boel reset. Gewoon de logische natuurlijke reactie op een onbalans. Als de boel uit z’n evenwicht is zal er altijd een reactie komen die de balans weer terug brengt. Het zijn de natuurlijke reacties die spontaan ontstaan als net die ene druppel de emmer doet overlopen.

De natuurrampen die ontstaan door verschillen in luchtdruk, teveel aan water, teveel aan regen- en sneeuwval, de aardbevingen, klimaatveranderingen enzovoort, kunnen niet door menselijk ingrijpen worden voorkomen. Hooguit wat dijken bouwen en wat minder CO2 uitstoten. Het zijn de kleine dingen waarmee de mens z’n eigen omgeving probeert te beschermen. De mens zal de wereld niet kunnen redden als die op hol slaat. Ook niet het klimaat dat al eeuwen z’n eigen gang gaat.

Hoogmoed komt voor de val

De overstap van de natuur naar de economie is feitelijk een kleine stap. Ook in de complexe economie die mondiaal is verstrengeld stapelen zich spanningen op die worden veroorzaakt door de enorme verschillen in luchtdruk, eeeehhh ongelijkheid. Verschillen tussen de ontwikkelingslanden en westerse economieën zijn te groot, de inkomens- en vermogensongelijkheid tussen de 10 procent Rijken der Aarde en de resterende massa zijn onoverbrugbaar, de verschillen in politieke stromingen, culturen, ontwikkelde beschaving en enorme gebieden met lage ontwikkeling in Afrika en Zuid-Amerika enzovoort, enzovoort.

Kortom, we spreken over enorme verschillen in economische snelheden die niet zomaar in evenwicht zijn te brengen door een elitair clubje notabelen. Hoogmoed van de bovenste plank, pure grootheidswaanzin van machthebbers die in de gaten krijgen dat er iets teveel spanning is opgebouwd in een zeer complexe mondiale samenleving die barstjes begint te vertonen.

Digitaal eten

Nu gaan ze roepen dat we ons moeten voorbereiden voor “The Big Reset”. Ik zeg, er komt geen grote reset. Het is een ultieme droom van een eetclubje die denken dat via de muisklik van een computer de wereld kan worden gereset.

Dat met een muisklik klakkeloos een nieuw digitaal betaalsysteem kan worden ingevoerd. Dat met een paar muisklikken een enorme schuldenberg kan worden weggeschreven.

Dat de bevolking …..

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

WHO: Corona maatregelen blijven nog minstens 2 jaar gehandhaafd

26031834658 e782e604be grapperhaus

Hoera! Plan Grapperhaus voor aftappen van Facebook en WhatsApp sneuvelt voortijdig