in , , , , , ,

Oei! Blauwdruk voor EU? Duitsland zou privacyrechten burgers willen inperken

3967471382 45b0dd48fc orwell animal

staat gekend als een voorvechter van privacyrechten. Toch beslist het land weldra over een nieuwe die de online gegevens binnen zijn grenzen geweld aandoet.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere werkt aan wetgeving die de privacyrechten van Duitsers gaat inperken, zo waarschuwt de Deutsche Vereinigung für Datenschutz (DVD). Het wetsvoorstel omvat verschillende onderwerpen op het gebied van en rechten.

Zo worden de bevoegdheden van de Duitse databeschermingsautoriteit ingeperkt, zodat die niet meer mag controleren of de dossiers van advocaten en artsen goed zijn beveiligd, bijvoorbeeld om een vermeend datalek te onderzoeken.

Daarnaast mogen burgers niet meer weten wat voor gegevens over hen worden verzameld als het vrijgeven van deze data de openbare veiligheid of het belang van de staat schaadt of op andere wijze nadelig voor de staat is.

Daarnaast zou er gezichtsherkenningssoftware kunnen worden losgelaten op op alle beschikbare videobeelden, terwijl beveiligingsagentschappen niet langer bestraft kunnen worden wanneer ze (te) grondige controles uitvoeren, schrijft Engadget.

Volgens de DVD laat het wetsvoorstel zien dat de huidige regering databescherming niet belangrijk vindt. De organisatie roept de ministers van , Economie en op om in het belang van de in te grijpen (pdf).

Bron; Security & ZDNet

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kolencentrale3

Wordt onze Nederlandse bodem binnen de kortste keren een CO2 ballon?

soros index

George Soros, een gevaarlijke puppetmaster