in , , , , , ,

Oei! Blauwdruk voor EU? Duitsland zou privacyrechten burgers willen inperken

Duitsland staat gekend als een voorvechter van privacyrechten. Toch beslist het land weldra over een nieuwe wet die de online gegevens binnen zijn grenzen geweld aandoet.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere werkt aan wetgeving die de privacyrechten van Duitsers gaat inperken, zo waarschuwt de Deutsche Vereinigung für Datenschutz (DVD). Het wetsvoorstel omvat verschillende onderwerpen op het gebied van en rechten.

Zo worden de bevoegdheden van de Duitse databeschermingsautoriteit ingeperkt, zodat die niet meer mag controleren of de dossiers van advocaten en artsen goed zijn beveiligd, bijvoorbeeld om een vermeend te onderzoeken.

Daarnaast mogen burgers niet meer weten wat voor gegevens over hen worden verzameld als het vrijgeven van deze data de openbare veiligheid of het belang van de staat schaadt of op andere wijze nadelig voor de staat is.

Daarnaast zou er gezichtsherkenningssoftware kunnen worden losgelaten op op alle beschikbare videobeelden, terwijl beveiligingsagentschappen niet langer bestraft kunnen worden wanneer ze (te) grondige controles uitvoeren, schrijft Engadget.

Volgens de DVD laat het wetsvoorstel zien dat de huidige regering databescherming niet belangrijk vindt. De organisatie roept de ministers van Justitie, Economie en op om in het belang van de burgerrechten in te grijpen (pdf).

Bron; Security & ZDNet

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wordt onze Nederlandse bodem binnen de kortste keren een CO2 ballon?

George Soros, een gevaarlijke puppetmaster