in , ,

Omgekeerde rechtstaat: Niet-verdachte personen wel op de politie-foto

23405465970 1a78b4e373 politie foto

Afgelopen week was het rustig in de Tweede Kamer op het gebied van TMC. Nieuwe vragen werden gesteld over het opslaan van foto’s van niet-verdachte personen door de politie…

…De leden Verhoeven en Swinkels (beiden D66) hebben aan de Minister van Veiligheid en Justitie vragen gesteld over het bericht dat de politie foto’s neemt van personen en hun identiteitsbewijzen in Apeldoorn.

De politie in Apeldoorn past een werkwijze toe waarbij van zowel verdachte als niet-verdachte personen foto’s van identiteitsbewijzen en de personen zelf worden gemaakt. De foto’s van niet-verdachte personen worden bewaard voor het geval later op de avond zich nog een incident kan voordoen.

De Kamerleden willen weten op grond van welke wettelijke bevoegdheid de politie foto’s van niet-verdachte personen mag bewaren en voor welke termijn de foto’s worden bewaard.

Verder hebben de Kamerleden gevraagd naar de risico’s van de werkwijze nu de politie de foto’s op een later moment handmatig moet verwijderen en de kans daarbij groot is dat vergeten wordt de foto’s daadwerkelijk te verwijderen. In dit licht kwam de Nationale Ombudsman in een rapport al tot de conclusie dat de foto’s niet handmatig, maar automatisch verwijderd zouden moeten worden.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Frans Berkelaar cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2853412642 969d754e6f Tsjernobyl

3,8 miljard EU belastingpoet: Kosten ontmanteling kerncentrales in Europa lopen op

6344271756 9277001532 koe

Nederlandse koeien mogen niet meer poepen