in

Onderzoek: Helft banken niet voorbereid op nieuwe crisis

Meer dan de helft van alle in de wereld kan bij een volgende in de problemen komen, omdat hun winstgevendheid onvoldoende is om de kosten van het vermogen te dekken.

Dat schrijft onderzoeksbureau McKinsey in haar nieuwste Global Banking Annual Review 2019.

Niet alleen is de winstgevendheid van veel banken sinds de financiële crisis van 2008 afgenomen, ook zijn de meeste banken te klein om een nieuwe crisis te weerstaan.

Volgens het onderzoeksbureau staan vooral banken in en in Azië er nu slecht voor. In opkomende economieën is het rendement op materieel vermogen bijvoorbeeld gedaald van 20% in 2013 naar 14,1% in 2018.

Dat is het rendement op vermogen exclusief het ontastbare vermogen, zoals goodwill. In ontwikkelde economieën steeg dat percentage in dezelfde periode weliswaar van 6,8% naar 8,9%, maar ook dat is in een crisis niet toereikend.

Een langdurig lage met lage of zelfs negatieve kan veel problemen opleveren.

Volgens McKinsey kunnen de banken zich voorbereiden op slechtere tijden door hun risicomanagement, productiviteit en omzetgroei te verbeteren. Banken ….

Lees verder bij de bron: Geotrendlines


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Dat is de opzet van de criminele EU. Ze willen ons van het cashgeld afhebben om de banken ons ziir verdiende geld in te laten pikken, net zoals zij zelf doen. De EU heeft alles kapot gemaakt en ze gaan er lustig mee door.

  2. Ik denk dat het in nederland wel mee zal vallen. Wij zijn de grootste narcostaat ter wereld en verdienen daar kapitalen mee. Als voorbeeld de ING.bank. De witwasbank van de wereld. Ook RABO en ABNN/AMRO niet te vergeten. Hun criminele vrienden uit Zuid-Amerika zullen wel te hulp komen als het mis gaat met hun vrienden banken. Ze moeten hun criminele kapitaal toch ergens kwijt. Volgens de deskundigen zit de onderwereld al dik in de boven wereld. Misschien dat de financiële experts van het koningshuis nog wel een tip geven voor de beste beleggingen. Dat is geen belasting ontduiking maar belastingontwijking. Klinkt wel minder crimineel vind ik,

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

D66 steekt middelvinger naar Nederland op en schreeuwt in Engeland om referendum

blank

Anti-regeringsprotesten in Irak eisen mensenlevens: ‘De lucht is zwart en ruikt naar traangas en buskruit’