in

Onderzoek: meerderheid van de Nederlanders is zwakzinnig en gelooft in wonderen

54e4d347435aaa14ea898675c6203f78083edbed5153784d70297e 640 wonder

Een ruime meerderheid van de Nederlanders gelooft dat wonderen bestaan, blijkt uit nieuw onderzoek.

‘Iemand die een wonder meemaakt, plaatst het gebeurde in een groter verband, iets wat boven zijn of haar eigen leven uitstijgt. Daarmee krijgt het religieuze betekenis.’

Of het nu een onverklaarbare redding in nood is, beschermengelen of wonderbaarlijke genezingen: de meeste Nederlanders geloven in wonderen, blijkt uit onderzoek van Motivaction.

63 procent van de ondervraagden zegt in meer of mindere mate in wonderen te geloven: dat komt neer op ongeveer negen miljoen Nederlanders.

Bijna een derde, 32 procent, gelooft niet in wonderen. Vrouwen geloven meer in wonderen dan mannen: 71 procent tegenover 55 procent.

Slechts zes procent van de Nederlanders heeft traditioneel religieuze associaties bij een wonder, waarbij bijvoorbeeld God, Allah of heiligen direct ingrijpen in iemands leven.

Daar staat tegenover dat mensen die actief met het geloof bezig zijn vaker in wonderen geloven dan niet-religieuzen: van de ondervraagde moslims gelooft bijvoorbeeld bijna negentig procent in wonderen, en ook christenen scoren hoog.

Het woord wonder roept sterk uiteenlopende associaties op. Volgens de meeste mensen is een wonder een wetenschappelijk onverklaarbare of bovennatuurlijke gebeurtenis.

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
electric 1547237875

Zoals voorspeld: Energierekening fors omhoog, want zwak elektriciteitsnetwerk kan energietransitie niet aan

bananenrepubliek2

Scholenkoepel radeloos door criminele leerlingen: ’Doorgeladen wapens en cocaïne’