in , ,

Onderzoek onder Japanse atoombom overlevers: Leven langer en minder kanker

eb33b30621f7063ecd0b470de7444e90fe76e7d111b8174690f7c6 640 nuclear

De Amerikaanse National Academy of Sciences (NAS) presenteerde de lineaire hypothese zonder drempel (LNT) in 1956, wat aangeeft dat de laagste doses ioniserende straling gevaarlijk zijn in verhouding tot de dosis. Deze oneigenlijke hypothese was niet gebaseerd op solide gegevens.

NAS bracht in 2006 het BEIR VII-rapport naar voren als bewijsmateriaal ter ondersteuning van LNT.

De studie beschreven in het rapport gebruikte gegevens van de Life Span Study (LSS) van A-bom-overlevenden. De schatting van de blootstellingsdoses was gebaseerd op initiële straling (5%) en verwaarloosde reststraling (10%), wat leidde tot een onderschatting van de doses. Reststraling bestond voornamelijk uit neerslag die samen met zwarte regen op de grond terechtkwam.

De door zwarte regen aangetaste gebieden waren breed. Niet alleen A-bom-overlevenden maar ook niet-in-de-stad-controlepersonen (NIC) moeten in meer of mindere mate aan reststraling zijn blootgesteld. Gebruik van NIC als negatieve controles vormt een grote mislukking in analyses van LSS. Een ander falen van LSS is de verwaarlozing van stralingsadaptieve responsen die een lage dosis stimulatie van herstel van DNA-schade, verwijdering van afwijkende cellen via gestimuleerde apoptose en eliminatie van kankercellen via gestimuleerde immuniteit tegen kanker omvatten. LSS neemt deze mogelijkheid nooit in overweging.

Wanneer LSS-gegevens over de levensduur worden onderzocht, is een duidelijke J-vormige dosisrespons, een kenmerk van stralingshormose, duidelijk. Zowel A-bom-overlevenden als NIC vertoonden een langere dan gemiddelde levensduur. De gemiddelde solide sterfte van kanker van zowel A-bom-overlevenden als NIC was lager dan het gemiddelde voor Japanse mensen, wat consistent is met het optreden van stralingsadaptieve responsen (de basen voor stralingshormose), in wezen het LNT-model ongeldig. Niettemin heeft LNT gediend als de basis van het stralingsregelbeleid.

Zonder LNT zouden er geen enorme menselijke, sociale en economische verliezen hebben plaatsgevonden in de nasleep van het kerncentrale-ongeluk in Fukushima Daiichi. Om veel redenen moet LNT worden herzien of afgeschaft, waarbij wijzigingen niet op beleid, maar op wetenschap zijn gebaseerd.

Japan is het enige land dat een nucleaire aanval heeft opgelopen. De wapens die in 1945 zijn gevallen, hebben ongeveer 200.000 mensen onmiddellijk gedood. Mensen over de hele wereld hebben tientallen jaren geleerd, omdat ioniserende straling grenzeloos gevaarlijk is. Deze veronderstelling is gebaseerd op een lineair model zonder drempel (LNT): zelfs de laagste doses ioniserende straling zijn gevaarlijk in verhouding tot hun doses. Het is heel normaal dat de meeste mensen denken dat ioniserende straling van de A-bommen mensen heeft gedood, de levensduur heeft verkort en de kankersterfte heeft verhoogd.

Het ongeluk met de kerncentrale in Fukushima Daiichi bood de gelegenheid om de effecten van ioniserende straling op de gezondheid te bestuderen, waarna de auteur bijbehorende boeken [ 1 , 2 ] en kranten publiceerde [ 3 ,4 ]. Door hun samenstelling werd het steeds duidelijker dat LNT een ernstige gebrekkige geschiedenis heeft [ 5 ]. De energie van A-bommen bestond uit 35% thermische straling (warmte en licht), 50% explosie-energie (drukschokgolven) en 15% nucleaire straling [ 6]]. Sterker nog, onmiddellijke sterfgevallen waren meestal toe te schrijven aan thermische en explosie-energie (85%), vooral in het centrale deel van de explosie.

Mensen vergeten vaak dat slachtoffers van hitte en ontploffing werden getroffen in een moment of een korte periode, terwijl kankerinductie een bedreiging is gebleven, zelfs tot op de dag van vandaag. Voor overlevenden van vandaag overlapt de angst voor A-bommen meestal de angst voor kanker. Het is minder bekend dat ioniserende straling niet altijd gevaarlijk is. Een lage dosis straling stimuleert soms onze afweermechanismen en is heilzaam (stralingshormesis) [ 7 , 8 , 9 , 10 ].

Rekening houdend met deze feiten, werden de effecten op de levensduur en de kankerincidentie van A-bom-overlevenden opnieuw bestudeerd voor de huidige analyses. Als de gegevens zouden worden gesproken, zou men kunnen horen dat een lage dosis straling van A-bommen de levensduur van de overlevende heeft verlengd en de kankersterfte gemiddeld heeft verlaagd voor A-bom-overlevenden en niet-in-de-stad-controlepersonen (NIC). De sleutel tot het oplossen van de schijnbare discrepantie tussen de ontvangen noties en actuele gegevens is de stralingshormose en de stralingsdosis van een hormoseniveau waaraan een groot deel van de A-bom-overlevenden en NIC werden blootgesteld.

Natuurlijk vertoonden overlevenden van A-bommen die hoge doses ontvingen een kortere levensduur en verhoogde kankersterfte, maar zij vertegenwoordigden een kleine fractie van alle lokale bewoners.

Stralingseenheden zoals rem, Sv en Gy worden hier gebruikt als referentieartikelen, tenzij anders aangegeven.

Langere levensduur van sommige mensen die zwaar werden bestraald door ioniserende straling

Naar verluidt werd de ongelukkigste man ter wereld, de heer Tsutomu Yamaguchi, A-gebombardeerd in Hiroshima. Later verhuisde hij naar Nagasaki, waar hij de tweede A-bomaanval overleefde [ 11 ]. Hij overleefde de twee A-bomaanslagen; hij was misschien wel de gelukkigste man in die zin dat meer dan 70 mensen werden geëvacueerd van Hiroshima naar Nagasaki: allen behalve hem werden gedood. Meer verrassend is dat de twee A-bommen zijn leven niet verkortten: hij stierf aan maagkanker op 93.

De Nikkei Shimbun meldde op 5 april 2018 dat voorzitter Sunao Tsuboi van de Japan Confederation of A-Bomb en H-Bomb Sufferers Organizations werd gekozen als ereburger van Hiroshima City. Toen hij 20 was, vonden de A-bomaanvallen plaats toen hij 1,2 km van het epicentrum was. Hij is 93 in 2018. Hij sprak toen met de Amerikaanse president Obama om de inspanningen voor het afschaffen van kernwapens aan te moedigen. De gelegenheid op 27 mei 2017 was het eerste bezoek ooit aan Hiroshima door een waarnemende president.

Toen hij 8 was, werd Shigeaki Mori vanaf een brug in een rivierbedding geblazen en werd hij 2,5 km van het epicentrum gewond. Hij werd een historicus en ontdekte dat Amerikaanse slachtoffers van de A-bom aanwezig waren in Hiroshima. Zijn bevindingen kwamen tot uiting in de toespraak van president Obama: “Waarom komen we naar deze plaats, naar Hiroshima? We gaan nadenken over een vreselijke kracht ontketend in het niet zo verre verleden. We komen om te rouwen over de doden, waaronder meer dan 100.000 Japanse mannen, vrouwen en kinderen, duizenden Koreanen en een tiental Amerikanen gevangen gehouden. “Na de toespraak werd een betraande Mori door Obama omhelsd. Geboren in 1937, heeft hij langer geleefd dan het gemiddelde voor Japanse mannen.

Dr. Don Wiles, emeritus hoogleraar scheikunde aan de universiteit van Carlton, Canada, die zich ooit bezig hield met de extractie van radium uit uraniumerts gedurende 16 maanden vanaf 1947. Vóór het gebruik van kobalt werd radium ($ 20.000 / g) ingekapseld in een glazen buis gebruikt om behandel kanker door het in te bedden in de kwaadaardige weefsels. Het kristallisatieproces dat 50 jaar eerder door Marie Curie werd gebruikt, omvatte procedures die kennelijk erg laks en grof waren in vergelijking met de huidige standaard: inkapseling werd uitgevoerd met blote handen. Werknemers negeerden de regel om rubberen handschoenen te dragen omdat ze glad waren.

Stralingsbadges zelfs onder het loden schild werden zwart bij de dagelijkse controle. Omdat radium vergelijkbaar is met calcium in termen van zijn chemische eigenschappen, is radium blijkbaar verzameld in de botten van Dr. Wiles. Geboren in 1925, ademde hij ongeveer 25 keer het wettelijke maximum van radon uit, een product van radium, op de leeftijd van 88. Men zou kunnen aannemen dat hij ernstig gewond was. Hij verklaarde: “Ongeveer 65 jaar later ben ik nog steeds gezond.” [12 ]. Dit zijn enkele voorbeelden van een langere levensduur ondanks blootstelling aan straling. Zijn ze uitzonderlijk?

De levensduur van A-bom-overlevenden is ongewoon lang

Figuur 1presenteert wijzigingen in het aantal certificaathouders die zijn gedekt door de wet betreffende hulp voor overlevenden van atoombommen. De houders worden beschouwd als overlevenden van A-bommen. Tot 1982 waren de houders meer dan verwacht omdat er meer mensen als houders waren toegelaten; het aantal van de houders in aantal betekent niet noodzakelijkerwijs dat de houders een lange levensduur hadden.

Na 1982 werd het verwachte aantal groter dan dat van de werkelijke houders, omdat maar weinig mensen als nieuw werden toegelaten en de houders jaar in jaar uit steeds ouder werden. De sterftecijferratio van de Japanners die werd gebruikt om de verwachte aantallen te berekenen, was het gemiddelde van zuigelingen, jongeren, volwassenen en ouderen, met een resultaat dat veel lager is dan dat van bejaarde houders.
41021 2018 114 Fig1 HTML

Veranderingen van mensen met een A-bomoverleverscertificaten (Ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn [ 58 ] (blauw). Een totaal van 183.519 certificaathouders in 2014 bestond uit vier klassen: overlevenden van de 1e klas of directe slachtoffers (113.685 ) 2e klas overlevenden, of slachtoffers in de stad die zich binnen een straal van 2 km van het epicentrum bevonden (42.529), 3e klas overlevenden, of reddingsslachtoffers die betrokken waren bij reddingsactiviteiten of fysieke behandelingen buiten de 2 km-gebieden en die werden blootgesteld aan resterende straling (20.013) en overlevenden van de 4e klasse, of foetussen van mensen in een van de drie bovengenoemde categorieën (7292).

Het piekgetal bedroeg 372.264 in 1980. De verwachte aantallen (rood) werden als volgt berekend: houders in 1957 waren 200.984; de sterftecijfer van de Japanners in 1957 [ 59] was 0.008275 en 1663 (200.984 × 0.008275) werden verwacht te sterven en 199.321 (200.984-1663) was het verwachte aantal in 1958 (hetzelfde hierna). Certificaathouders worden financieel ondersteund met zes toelagen en begrafeniskosten. Er zijn nog andere voordelen: ze kunnen tweemaal per jaar gratis gezondheidsonderzoeken ondergaan; en bijna alle ziekten worden kosteloos behandeld.

Patiënten met een ziekte veroorzaakt door een kernwapen kwamen in aanmerking voor een toelage van 138.380 yen / m. De gezondheidscontrole-uitkering is 34.030 yen / m. De begrafenistoeslag is 206.000 yen. Het totale budget voor het boekjaar 2015 was 393.391.000.000 jen.

De gemiddelde levensduur van certificaathouders was 80,13 voor 2014. De verhouding tussen mannen en vrouwen is niet beschikbaar. De levensduur van Japanse mannen was 80.21 voor 2013 en die voor vrouwen was 86.61; het gemiddelde was 83,49. De levensverwachting (voor het resterende leven) op 80-jarige leeftijd is 8,61 voor mannen en 8,19 voor vrouwen. Daarom wordt verwacht dat de levensduur van A-bom-overlevenden boven de 88 ligt, veel hoger dan het gemiddelde.

Deze verlengde gemiddelde levensduur van houders zou te wijten kunnen zijn aan goede medische diensten aangeboden door de Japanse overheid. Dit kan tot op zekere hoogte hebben bijgedragen, maar blijkbaar heeft een andere belangrijke factor invloed: een lage dosis straling stimuleert de menselijke biologische afweermechanismen.

De lineaire hypothese zonder drempel (LNT) werd zonder solide gegevens aanbevolen door de National Academy of Sciences in 1956. De academie presenteerde in 2006 het BEIR VII-rapport als ondersteunend bewijs van LNT. Dit rapport was gebaseerd op de Life Span Study (LSS) van A-bom-overlevenden. LSS heeft drie belangrijke gebreken:

1) Reststraling waaraan zowel A-bom-overlevenden als controlepersonen werden blootgesteld, werd verwaarloosd. In het bijzonder waren de controle-onderwerpen niet geldig als de negatieve controle.

2) LNT is de basis van risicoanalyses. Het mislukte model kan niet worden gebruikt.

3) Stralingshormose valt buiten het bereik van LSS, maar het komt feitelijk voor.

De gemiddelde levensduur van A-bom-overlevenden is langer dan het Japanse gemiddelde. De sterfgevallen aan A-bom-overlevenden en controlegevallen waren sterk gedaald onder het Japanse gemiddelde. Bijgevolg, men kan redelijk concluderen dat de uitstraling van A-bommen hun levensduur verlengde en de sterfgevallen aan kanker gemiddeld verlaagde, wat wijst op een faling van LNT. Helaas heeft LNT gediend als basis voor stralingsregeling.

Als het niet om LNT zou gaan, zou evacuatie van Fukushima-mensen niet zijn opgedragen en enorme menselijke, sociale en economische verliezen zijn voorkomen. Om onnodige verliezen en angst te voorkomen, moet de mensheid zo snel mogelijk leren dat een lage dosis straling niet alleen onschadelijk maar ook heilzaam is.

De rest kun je in het rapport zelf verder lezen in het engels, ik heb alleen de naar mijn idee interessante stukjes eruit gehaald.

[pdf-embedder url=”https://jdreport.com/wp-content/uploads/2019/01/s41021-018-0114-3.pdf”]

Download

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koe melk 1548964963

Hoogleraar ontdekt dat caseïne (eiwit in melk van de koe) kanker ‘aan’ zet 

russia 1548973245

Rusland zoekt 5500 voornamelijk Nigeriaanse voetbalfans die illegaal gebleven zijn na het WK