in ,

Rusland zoekt 5500 voornamelijk Nigeriaanse voetbalfans die illegaal gebleven zijn na het WK

Gellinger / Pixabay

Vorige week werd er gemeld dat er op 31 december nog meer dan 12.000 World Cup-fans in Rusland waren – de datum waarop het FAN ID-systeem officieel is geëindigd.

Het systeem stond fans toe met World Cup-wedstrijdtickets om Rusland binnen te komen zonder visum, zolang ze een FAN ID-document hadden.

De regeling werd als een succes beschouwd en uitgebreid, zodat FAN ID-houders tot het einde van het jaar het land zonder visum konden blijven betreden.

Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken meldde vorige week dat het aantal fans dat illegaal na de deadline in Rusland overblijft in januari was teruggebracht, maar stond nog steeds op 5.500.

De persdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft RIA Novosti op donderdag een aantal cijfers verstrekt.

Nigerianen vormen de grootste groep nog steeds in Rusland, met nog 1863 burgers die zijn vertrokken. Dat wordt gevolgd door mensen uit Vietnam (911) en Bangladesh (456) – die geen van beiden speelden op het 32-ploegentoernooi.

Senegal, die in Rusland speelde, maar net als Nigeria, werd uitgeschakeld in de groepsfase, hebben naar schatting 253 burgers nog steeds in het land.

Ongeveer 650.000 buitenlandse fans bezochten Rusland tijdens het toernooi, aldus het ministerie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat het werk om illegaal de mensen in het land uit te zetten zal worden voortgezet en naar verwachting tegen het einde van maart zal zijn voltooid.

“In het algemeen waren ze allemaal gezagsgetrouw en verlieten ze het land in hun eigen tijd”, zei Andrei Kayushin, hoofd van de afdeling migratie vorige week.

Sommige fans hebben er misschien naar gestreefd om het WK-feest voort te zetten, hoewel anderen misschien gehoopt hadden Rusland binnen te gaan voordat ze ergens anders heengingen – ook naar de EU – meldde AP . Anderen zouden hebben gepland om asiel aan te vragen in Rusland.

Lees verder bij de bron: RT


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek onder Japanse atoombom overlevers: Leven langer en minder kanker

‘Disturbing Discovery’: wetenschappers vinden gigantisch gat in Antarctica