in ,

Ongeluk, telefoon afstaan: Smartphone wordt getuige

Automobilisten die betrokken zijn bij een verkeersongeval, lopen de kans onmiddellijk hun smartphone af te moeten staan aan de politie als die ter plaatse komt. Agenten kunnen dan het apparaat uitlezen om te bepalen of de bestuurder zat te bellen of te appen tijdens het rijden.

In Groot-Brittannië is het inleveren van de inmiddels een standaardprocedure bij verkeersongevallen. “Bij ons is het wettelijk toegestaan en gebeurt het in beslag nemen alleen in specifieke gevallen, maar ik kan me voorstellen dat deze maatregel vaker gaat worden toegepast om de schuldvraag te bepalen”, zegt Monique Matze van de Nationale Politie.

‘Strafbaar’

“Iemand die zijn smartphone gebruikt tijdens het rijden, is strafbaar en door de apparaten uit te lezen kan bepaald worden of dit mede de reden van een ongeval is. Maar het zal nooit helemaal doorslaggevend kunnen zijn, want het is moeilijk te bewijzen dat het de oorzaak is. Maar het is aanvullend bewijs”, meent Ernst Koelman van het .

via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haassenbroek
5 jaren geleden

Je Phone “via een speciale behandeling” prepareren tot die Staatspolizei er niets meer aan heeft -en om gezondheidsreden ‘ook nooit meer om vraagt. Recht op verdediging van je eigen lijf ten gevolge van verzuim

Ex-handelaar Rabobank bekent schuld Liborfraude

Amerikaanse politie wantoestanden bereikt Nederland (video)