in ,

Ongeluk, telefoon afstaan: Smartphone wordt getuige

b37833ab7ab7a91b4ee6e265 640 smartphone car1

Automobilisten die betrokken zijn bij een verkeersongeval, lopen de kans onmiddellijk hun smartphone af te moeten staan aan de politie als die ter plaatse komt. Agenten kunnen dan het apparaat uitlezen om te bepalen of de bestuurder zat te bellen of te appen tijdens het rijden.

In Groot-Brittannië is het inleveren van de mobiele telefoon inmiddels een standaardprocedure bij verkeersongevallen. “Bij ons is het wettelijk toegestaan en gebeurt het in beslag nemen alleen in specifieke gevallen, maar ik kan me voorstellen dat deze maatregel vaker gaat worden toegepast om de schuldvraag te bepalen”, zegt Monique Matze van de Nationale Politie.

‘Strafbaar’

“Iemand die zijn smartphone gebruikt tijdens het rijden, is strafbaar en door de apparaten uit te lezen kan bepaald worden of dit mede de reden van een ongeval is. Maar het zal nooit helemaal doorslaggevend kunnen zijn, want het is moeilijk te bewijzen dat het de oorzaak is. Maar het is aanvullend bewijs”, meent Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie.

via Telegraaf.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9157013847 65122bfd64 rabobank1

Ex-handelaar Rabobank bekent schuld Liborfraude

Amerikaanse politie wantoestanden bereikt Nederland (video)