in , ,

Oorlog tegen voedsel: Enorme brand in graansilo’s in Franse haven, volgt op explosies van silo’s in Turkije, Brazilië, in de afgelopen 2 weken

52e0d64a4e5aaa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714b75297dd19049 640 world changed

Meer dan 80 brandweerlieden bestreden donderdag een enorme brand in graansilo’s in de Franse Atlantische haven van La Rochelle, waardoor de scheepvaartactiviteit op een van de grootste graanexportterminals van Frankrijk werd verstoord.

Het vuur begon rond 8.00 uur (06.00 GMT) op een transportband en verspreidde zich naar vier graansilo’s die werden beheerd door SICA Atlantique, aldus de plaatselijke prefectuur.

Personeel van SICA Atlantique en naburige bedrijven in de terminal werden geëvacueerd en er vielen geen gewonden, volgens Reuters.

Frankrijk is de grootste graanproducent van de Europese Unie en de graanterminal in La Rochelle, bekend als La Pallice, is een belangrijk exportkanaal omdat het grotere panamaxschepen behandelt.

Er was ook nog ….

Lees verder bij de bron: Dissident.one

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


photo of no walking signage

‘Wow, wat een verhaal’: zo wordt dus bewust een tekort aan water en elektriciteit gecreëerd

Woman With a Sign

‘Wat erg opvallend is, is dat er in politiek Nederland een aantal coups gaande zijn’