in , ,

Opstelten bevestigd: Politie breekt met spyware op afstand in computers in

15027738760 81510074b1 hacken1

De Nederlandse politie dringt met spyware op afstand computers binnen en in een brief aan de Tweede Kamer erkent minister Opstelten van Veiligheid en Justitie deze praktijk voor het eerst. De wet wordt erg opgerekt, zeggen deskundigen.

De minister reageert hiermee op onthullingen dat de Nederlandse politie het spionageprogramma FinFisher zou gebruiken. In augustus werd de producent van die software, Gamma Intenational, door activisten gehackt. Uit de buitgemaakte bestanden bleek de Landelijke Eenheid van de politie een van de klanten. In het VPRO-programma Tegenlicht, aanstaande zondag, figureert FinFisher als bedrijf dat bugs verkoopt om in computers in te breken.

Tot dusver leek het de politie alleen toegestaan aan om in computers te kijken bij een huiszoeking. Het wetboek heeft het over ‘het doorzoeken van een plaats’, om ter plekke bestanden van harde schijven en usb-sticks te halen. Opstelten vindt dat het bewuste artikel 125i van het Wetboek van Strafvordering ook de mogelijkheid biedt om computers op afstand binnen te dringen.

Het kabinet wil de bevoegdheden bovendien ook nog verruimen.

Lees verder via PrivacyNieuws.

 

Foto via Skley cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3669052503 551067b6e7 rechtspraak1

Wat gaat er in het hoofd van zo’n rechter om? Verdachte is al 2x eerder veroordeeld: Halve maand cel voor aanranden 7-jarige

aaaa4a818afc921f5eed3296 640 dood1

Wetenschappers vinden bewijs voor ‘leven na de dood’