in ,

Opstelten geeft achterbakse praktijk toe: Beboete Lowlandsgangers wisten niets van strafblad

14636587382 aede8dfc97 opstelten e14218597306821

Lowlandsgangers die zijn beboet wegens drugsbezit, is niet verteld dat het accepteren van die boete zou resulteren in een strafblad. Dat geeft minister Ivo Opstelten toe in antwoord op Kamervragen.

Voor bezoekers die met een kleine hoeveelheid drugs werden gepakt had de politie en het Openbaar Ministerie afgelopen zomer een zogenoemde ‘wasstraat’ ingericht op Lowlands. Daar kregen festivalgangers die met een paar pillen op zak tegen de lamp lopen de keuze voorgelegd: het direct betalen van een boete, waarna ze terug naar het festival mogen, of op een later moment voorkomen. Veel verdachten betaalden de boete om er zo snel mogelijk vanaf te zijn.

Wat maar weinig betrapte festivalgangers weten, is dat zij hierdoor wel een strafblad krijgen, wat problemen kan opleveren bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

D66-Kamerlid Magda Berndsen vindt het onacceptabel dat de consequenties van de boete niet duidelijk worden gemaakt. Als de boete eenmaal betaald is, kan namelijk niet meer in beroep worden gegaan. Ze betwijfelt bovendien of festivalgangers die onder invloed van drank of drugs zijn, wel een goede afweging kunnen maken.

Lees verder via PrivacyNieuws.

 

Foto via chipje

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5744200097 73a1279ac0 doomed society1

NL overheid geeft toe, doet zaken met Rothschild, BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, UBS en Goldman Sachs

5858033130 5dd90c6715 euro broken1

15 procent van de Nederlanders kampt met ernstige betalingsachterstanden en blijft stijgen