in , , ,

Orwell’s 1984: Samsung waarschuwt voor meeluisterende tv-toestellen (update)

6791706612 1069835740 samsung smart tv

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung raadt eigenaars van een Smart aan voorzichtig te zijn bij privégesprekken in de eigen woonkamer. Als de spraakbesturing ingeschakeld is, horen de tv-toestellen alles wat in de kamer gezegd wordt. Die gegevens worden aan derde partijen overgemaakt, zo meldt Samsung in de gebruiksvoorwaarden. De eigenaar kan evenwel de spraakherkenning uitschakelen.

De gebruiker wordt gewaarschuwd dat “als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, die informatie bij de opgenomen data zal zijn en aan een derde partij zal overgemaakt worden” door het gebruik van de spraakherkenningsfunctie.

Lees verder via De Morgen.

 

Via de mail binnengekomen van Samsung :

Samsung neemt de privacy van gebruikers zeer serieus. Daarom houden we bij het ontwerpen van onze producten rekening met privacy. We maken gebruik van de standaard veiligheidsmaatregelen en –praktijken, inclusief data-, om persoonlijke informatie van consumenten veilig te stellen en te voorkomen dat onbevoegden de data verzamelen of gebruiken.

Spraakherkenning, waarmee de gebruiker de TV via spraakopdrachten kan bedienen, is een functie op de Samsung Smart TV, die kan worden geactiveerd of gedeactiveerd door de gebruiker. Mocht de consument de spraakherkenning activeren, dan bestaat de stemdata enkel uit TV-spraakopdrachten of zoekopdrachten. Gebruikers kunnen de gespreksherkenningsfunctie gemakkelijk herkennen, omdat een microfoon-icoon op het scherm verschijnt.

Als consumenten toestemming geven en gebruik maken van spraakherkenningsfuncties, wordt stemdata enkel aan derden verleend bij bepaalde zoekopdrachten. Op dat moment wordt stemdata verzonden naar een server die zoekt naar de gewenste content, waarna de content op de TV verschijnt.

Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met de Samsung klantenservice via 0900 7267864.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
b1fdeabcac35ef8b3447d295 640 doctor1

De nieuwe zorgwet is pure omkoping

8198dd4af02dae15f6193694 640 kinderen

Diederik Samsom voert Bilderberg-opdracht uit: kinderen al met 3 jaar naar school