Oud-minister Varoufakis: Griekenland is nog niet gered

3 reacties

 1. Wereld Wordt Wakker schreef:

  Voor wie dit nog niet wist: er is volledig krankzinnigs aan de hand met ons geld en de manier waarop het in omloop wordt gebracht. Als je als ondernemer of als particulier iets wilt kopen en daarvoor het geld niet hebt dan kun je geld lenen. De voor de hand liggende partij is de bank waarvan iedereen denkt dat die het geld heeft …. Maar die heeft het geld dat hij uitleent helemaal niet. Banken hanteren het principe van fractionele reserve waarbij zij het geld niet hebben maar geld printen en dus alleen een schuld creëren … en voor die simpele administratieve handeling eisen banken rente …. EN niet een klein beetje …En omdat er ook nog een onderpand moet owrdne ingebracht is het risico ook nog eens extreem gering.

  Er is geen enkele reden waarom landen niet zelf geld printen en aldus de burgers enorm veel geld besparen. Ook Griekenland zou kunnen besluiten uit de EU te stappen en zelf geld te gaan printen met het eigen land als onderpand in plaats van als een idioot haar burgers af te matten en geld te betalen aan vreemde banken. Als het land G’land zelf haar geld zou printen zouden de rente inkomsten ten minste binnen het land blijven en een groot deel van de kosten van de overheid kunnen inbrengen. Binnen de kortste termijn zou G’land van haar schuldenlast zijn bevrijd.

  wat voor G’land geldt in gelijke mate voor alle andere landen in de wereld. Uiteindelijk zijn de banken het geldpuntje waar alles naar toe vloeit en wat de burgers van deze wereld toekomt.
  Het hele monetaire systeem is extreem rijk geworden door te parasiteren op de burgers van deze wereld omdat zij ook nog eens landen via false flag operaties tot oorlog aanzette. Het is de hoogste tijd dat het systeem wordt ontbonden en de verantwoordelijken worden berecht en dat de eigendommen worden teruggegeven aan diegenen die al honderden jaren al dat vermogen door hun harde werken hebben gegenereerd …. en dat zijn de burgers en werkers van deze wereld. Zijn zijn sinds generaties niet meer geweest als slaven in een systeem van genadeloze, egoistische, zieke, harteloze figuren op wie de naam menselijk niet meer van toepassing is.

 2. Simon schreef:

  De Zionist Dijsselbloem heeft dus niets bereikt
  Maar de burger “waaronder de Nederlander gaat hier voor Bloeden. De staat als zakkenroller

 3. Theo schreef:

  hahahah . De staat als zakkenroller

Heb jij er iets over te zeggen?