in , ,

Oud-minister Varoufakis: Griekenland is nog niet gered

is ook na afloop van zijn derde hulppakket nog niet gered, zegt Yannis Varoufakis, de voormalige Griekse minister van Financiën, maandag in de Duitse krant Bild. ,,Griekenland staat op hetzelfde punt, bevindt zich in hetzelfde zwarte gat, en het zinkt er iedere dag dieper in weg. Ook omdat de besparingsrichtlijnen van de schuldeisers investeringen en verhinderen.”

De staatsschuld is niet kleiner geworden, maar verder toegenomen. ,,We hebben nu alleen meer tijd om nog meer schulden terug te betalen”, zei de oud-minister. Maar de staat is volgens hem nog steeds bankroet, de bevolking is armer geworden, bedrijven gaan nog steeds failliet en het bruto binnenlands product is ongeveer 25 procent gedaald.

Varoufakis nam in juli 2015 ontslag, nadat hij ongeveer een half jaar in functie was geweest, om de onderhandelingen met de schuldeisers weer vlot te trekken. De Grieken hadden in een referendum die besparingsrichtlijnen van de internationale schuldeisers afgewezen.

Maandag loopt het vooralsnog laatste hulpprogramma voor Athene af. Sinds 2010 gaven EU -partners en het Internationaal Muntfonds () 289 miljard euro krediet aan Griekenland, dat door de bankencrisis in financiële nood was gekomen. In ruil moest Athene harde hervormingen doorvoeren, snoeien in sociale uitgaven en belastingverhogingen doorvoeren. Ook moest het beloven om daaraan vast te houden.

Eurogroepleider Mario Centeno verklaarde zondagavond dat hij vol vertrouwen is dat Griekenland nu zonder nieuw hulpprogramma financieel op eigen benen kan staan.

Volgens Centeno was het doel van de reddingsmaatregelen en hervormingen van de voorbije acht jaar om een nieuwe basis te leggen voor een gezonde economische groei. ,,Het heeft veel langer geduurd dan gedacht, maar ik dat we erin geslaagd zijn.”

Centeno verwijst naar de toenemende economische groei, de handels- en begrotingsoverschotten, en de dalende werkloosheid.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

Voor wie dit nog niet wist: er is volledig krankzinnigs aan de hand met ons geld en de manier waarop het in omloop wordt gebracht. Als je als ondernemer of als particulier iets wilt kopen en daarvoor het geld niet hebt dan kun je geld lenen. De voor de hand liggende partij is de bank waarvan iedereen denkt dat die het geld heeft …. Maar die heeft het geld dat hij uitleent helemaal niet. Banken hanteren het principe van fractionele reserve waarbij zij het geld niet hebben maar geld printen en dus alleen een schuld creëren … en voor die simpele administratieve handeling eisen banken rente …. EN niet een klein beetje …En omdat er ook nog een onderpand moet owrdne ingebracht is het risico ook nog eens extreem gering.

Er is geen enkele reden waarom landen niet zelf geld printen en aldus de burgers enorm veel geld besparen. Ook Griekenland zou kunnen besluiten uit de EU te stappen en zelf geld te gaan printen met het eigen land als onderpand in plaats van als een idioot haar burgers af te matten en geld te betalen aan vreemde banken. Als het land G’land zelf haar geld zou printen zouden de rente inkomsten ten minste binnen het land blijven en een groot deel van de kosten van de overheid kunnen inbrengen. Binnen de kortste termijn zou G’land van haar schuldenlast zijn bevrijd.

wat voor G’land geldt in gelijke mate voor alle andere landen in de wereld. Uiteindelijk zijn de banken het geldpuntje waar alles naar toe vloeit en wat de burgers van deze wereld toekomt.
Het hele monetaire systeem is extreem rijk geworden door te parasiteren op de burgers van deze wereld omdat zij ook nog eens landen via false flag operaties tot oorlog aanzette. Het is de hoogste tijd dat het systeem wordt ontbonden en de verantwoordelijken worden berecht en dat de eigendommen worden teruggegeven aan diegenen die al honderden jaren al dat vermogen door hun harde werken hebben gegenereerd …. en dat zijn de burgers en werkers van deze wereld. Zijn zijn sinds generaties niet meer geweest als slaven in een systeem van genadeloze, egoistische, zieke, harteloze figuren op wie de naam menselijk niet meer van toepassing is.

Simon
2 jaren geleden

De Zionist Dijsselbloem heeft dus niets bereikt
Maar de burger “waaronder de Nederlander gaat hier voor Bloeden. De staat als zakkenroller

Theo
2 jaren geleden

hahahah . De staat als zakkenroller

WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar

IMF: Spanje heeft 5 miljoen migranten nodig voor 2050