in ,

WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar

In 2017 werd er al een record gevestigd: in twaalf maanden tijd werden er 23.927 mazelenpatiënten geconstateerd. Nu gaat de teller in een half jaar tijd al richting het dubbele.

Alarmerend, vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zeker 37 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte.

,,Na het laagste aantal mazelenzieken in de afgelopen jaren, ruim 5000 in 2016, zien we een dramatische stijging in het aantal infecties aanhoudende epidemieën”, zegt Zsuzsanna Jakab, de directeur van de Europese tak van de WHO.

,,We roepen landen op om maatregelen te treffen om de in te dammen. Dat start met inenten.”

Zeven landen die onder de Europese tak van de vallen, zijn in het bijzonder getroffen zagen minimaal duizend infecties onder kinderen en volwassenen. Dat zijn Frankrijk, Georgië, Griekenland, Italië, Rusland, Servië en Oekraïne.

De laatste mazelenuitbraak in Nederland dateert van 2013, toen er 180 patiënten in het ziekenhuis werden opgenomen. Mazelen begint met koorts, hoesten, neusverkoudheid en oogontsteking.

Lees ook eens verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aanjager #metoo zelf beschuldigd van seksueel wangedrag

Oud-minister Varoufakis: Griekenland is nog niet gered