WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar

In 2017 werd er al een record gevestigd: in twaalf maanden tijd werden er 23.927 mazelenpatiënten geconstateerd. Nu gaat de teller in een half jaar tijd al richting het dubbele.

Alarmerend, vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zeker 37 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte.

,,Na het laagste aantal mazelenzieken in de afgelopen jaren, ruim 5000 in 2016, zien we een dramatische stijging in het aantal infecties en aanhoudende epidemieën”, zegt Zsuzsanna Jakab, de directeur van de Europese tak van de WHO.

,,We roepen landen op om maatregelen te treffen om de ziekte in te dammen. Dat start met inenten.”

Zeven landen die onder de Europese tak van de WHO vallen, zijn in het bijzonder getroffen en zagen minimaal duizend infecties onder kinderen en volwassenen. Dat zijn Frankrijk, Georgië, Griekenland, Italië, Rusland, Servië en Oekraïne.

De laatste mazelenuitbraak in Nederland dateert van 2013, toen er 180 patiënten in het ziekenhuis werden opgenomen. Mazelen begint met koorts, hoesten, neusverkoudheid en oogontsteking.

Lees ook eens verder bij de bron: AD.nl

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar”

  1. Wereld Wordt Wakker schreef:

    Vroeger zou ik gedacht hebben aan toevalligheden en besmetting, maar tegenwoordig is moedwillige besmetting het eerste waar ik aan denk door een partij die dit doet om druk uit te oefenen (dus afpersing) of om snel veel geld te verdienen (in dit geval dure vaccins verkopen) of beide.
    Dat is de wereld waar we heden ten dage in leven ….. Wij kunnen onze overheden niet meer vertrouwen (en misschien konden we ze wel nooit vertrouwen), we kunnen onze medische zorg (en met name de pharma industrie) niet vertrouwen, we kunnen onze banken niet vertrouwen, we kunnen onze religies niet vertrouwen (Paus is satanist en neemt deel in rituele moorden van kinderen), we kunnen onze geschiedenis boeken niet vertrouwen …. en zelfs onze bijbelvertaling niet.
    Voor zolang het duurt is er internet en daar is heel veel te vinden zolang de criminelen achter de schermen niet kans zien om het internet af te sluiten voor die partijen die zij niet op internet willen. Dus TV uit en zoek maar youtube en bekijk de vele presentaties ….

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close