in

Oudjes: ‘Afschaffen luchtalarm probleem voor ouderen’

4502882649 57f3ea7bc8 luchtalarm

De sirenes die elke eerste maandag van de maand om 12 uur bij wijze van test loeien, gaan verdwijnen. Het alarm bij rampen wordt vervangen door een alarmering via , , radio, websites en sms'jes van de . Ouderenorganisaties vrezen dat dat vooral voor de oudste groep ouderen problematisch is.

Het besluit om te stoppen met de luchtalarmsirenes is eind vorig jaar al genomen door toenmalig minister Ivo Opstelten van het ministerie van Veiligheid en . Hij heeft het voorgelegd aan de voorzitters van de veiligheidsregio's, die nu bekijken hoe snel gestopt kan worden. Mogelijk is dat per eind 2017. De huidige sirenegeluiden worden afgegeven door 4283 zogenoemde WAS-palen. Hoewel met de afschaffing geen bezuiniging is beoogd, kost dat jaarlijks 3,6 miljoen .

Nooit een computer gebruikt

De maatregel is vooral voor 75-plussers nadelig. Het Nationaal Ouderenfonds pleit voor het behoud van de sirene. Die is voldoende hoorbaar voor mensen die niet stokdoof zijn. Van de 75-plussers heeft 83 procent geen ervaring met . Van hen heeft zelfs 54 procent nog nooit een computer gebruikt.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

Photo by Tim Geers cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2223732811 1fff39afbd google matrix

Google, je weet wel ooit zoekmachine gaat kanker genezen

belastingdienst scr1

Ombudsman: 31% meer klachten over Belastingdienst zorgelijk