in , , ,

Over die 19 huisuitzettingen per dag…

3303463954 69d16223e8 uitzetting

In 2014 telden we een gemiddelde van 19 uitzettingen per dag en met name in het alto-circuit werd en wordt daar nogal schande van gesproken en terecht. Uiteraard onderschrijf ik de stelling dat het simpelweg asociaal beleid is om mensen hun dak boven hun hoofd te ontnemen ongeacht wat daarvoor ook de aanleiding mag zijn.

Echter, moet mij wel wat van het hart omdat ik me daar al tijden mateloos aan stoor. Wanneer je bijvoorbeeld op Facebook rondkijkt duurt het doorgaans niet lang of er komt wel een artikel voorbij over een persoon die uit zijn of haar huis gezet dreigt te worden. Momenteel is het de beurt aan de zogeheten “bunkerboy” die er met veel bombarie en in bijzijn van wel 20 politieagenten(Is jullie moeder trots op jullie jongens en meisjes?) uit zijn woning wordt geflikkerd.

Dit bericht raast wederom over heel Facebook en iedereen spreekt er schande van, net als bij alle andere  uitzettingen waar ruchtbaarheid aan is gegeven. Duizenden mensen liken de berichten, sommigen doen een duit in het zakje en spreken er schande van, hele Facebook groepen zijn opgezet met als onderwerp deze huisuitzettingen en niet eentje die dan verder kijkt dan zijn of haar neus lang is en de boel organiseert en de problemen van deze en andere mensen oplost. Dergelijke groepen hebben werkelijk waar duizenden leden en wanneer deze allemaal een kleine donatie aan het “fonds” zouden doen, hetzij eenmalig, het zij maandelijks, etc… Zouden veel van deze problemen kunnen worden opgelost nog voor ze een echt probleem worden. Vreemd genoeg zijn dan deze duizenden sympathisanten ineens niet thuis.

Ik ben het wel met ze eens dat de overheid in deze het probleem is met hun maatjes, de banken, maar dat neemt niet weg dat door deze slachtoffers te helpen we met z’n allen deze schurken de wind uit de zeilen kunnen nemen. Immers, wanneer je de financiële greep die de roverheid en de banken hebben wegneemt zijn ze tandeloos. Weg pressiemiddel en dus weg controle. Voor je het volk naar groene grazige weiden kan leiden zal je ze toch echt eerst moeten bevrijden, om maar even een krachtige symboliek aan te halen.

Echter, lijkt er niemand te zijn die zich daaraan wil branden of zou het een kwestie van durven zijn? Mensen steken immers niet graag hun hoofd boven het maaiveld uit, maar zijn sommige kwesties dat risico niet meer dan waard? In ieder geval heeft het voor mij als effect dat ik mij mateloos stoor aan al die zogenaamd verlichte mensen die met hun cameraatjes bij deze uitzettingen opduiken, onder de kutsmoes bewustzijn verspreiden en de zoveelste uitzetting opnemen, agentjes lastig vallen(Die er ook niets tegen kunnen ondernemen) maar niet thuis zijn wanneer het aankomt op echte oplossingen.

Lees verder via UrubiN.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4638981545 f0578a16fe privacy gone1

De macht gaat maar door: Zorgverzekeraars schenden steeds vaker de privacy van GGZ cliënten

9418680924 195cd30b29 snowden1

Kijktip: Complete Snowdenfilm Citizenfour is weer gratis te bekijken