in ,

Overheid dwingt scholen leerlingen naar politiek ideaalbeeld te vormen

school 1562570596
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Met een wetswijziging wil minister Slob van Onderwijs scholen dwingen werk te maken van de burgerschapslessen. Schoolleiders staan op hun achterste benen. Zij voelen zich in hun vrijheid beknot.

Het Nederlandse onderwijs dreigt een vorm van ‘dressuur' te worden, een systeem dat erop is gericht louter brave burgers af te leveren. Dat vreest althans Berend Kamphuis, voorzitter van de vereniging van katholiek en christelijk onderwijs Verus.

Aanleiding is het wetsvoorstel ‘Verduidelijking burgerschap in het funderend onderwijs' dat minister Arie Slob (Onderwijs, ChristenUnie) naar de stuurde. Dat moet meer duidelijkheid scheppen over wat leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs over burgerschap moeten leren.

Het streven is dat de op 1 augustus in gaat.

Daarmee is de discussie over burgerschap in het Nederlandse onderwijs opnieuw opgelaaid. Sinds de moord op en Theo van Gogh begin deze eeuw klinkt vanuit de en de maatschappij de roep om kinderen op school gestructureerd waarden en normen over de Nederlandse bij te brengen.

Een geluid dat op gespannen voet staat met de vrijheid van onderwijs.

Toen de burgerschapslessen in 2006 wettelijk verplicht werd gesteld, werd de ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrupt 1568463205

Achmea werd voorgetrokken bij omstreden proef met rechtshulp door minister Sander Dekker (VVD)

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

Europese liberalen willen migratie meester worden