in ,

Overheid dwingt scholen leerlingen naar politiek ideaalbeeld te vormen

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Met een wetswijziging wil minister Slob van Onderwijs scholen dwingen werk te maken van de burgerschapslessen. Schoolleiders staan op hun achterste benen. Zij voelen zich in hun vrijheid beknot.

Het Nederlandse onderwijs dreigt een vorm van ‘dressuur’ te worden, een systeem dat erop is gericht louter brave burgers af te leveren. Dat vreest althans Berend Kamphuis, voorzitter van de vereniging van katholiek en christelijk onderwijs Verus.

Aanleiding is het wetsvoorstel ‘Verduidelijking burgerschap in het funderend onderwijs’ dat minister Arie Slob (Onderwijs, ChristenUnie) naar de Tweede Kamer stuurde. Dat moet meer duidelijkheid scheppen over wat leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs over burgerschap moeten leren.

Het streven is dat de wet op 1 augustus in gaat.

Daarmee is de discussie over burgerschap in het Nederlandse onderwijs opnieuw opgelaaid. Sinds de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh begin deze eeuw klinkt vanuit de politiek en de maatschappij de roep om kinderen op school gestructureerd waarden en normen over de Nederlandse samenleving bij te brengen.

Een geluid dat op gespannen voet staat met de vrijheid van onderwijs.

Toen de burgerschapslessen in 2006 wettelijk verplicht werd gesteld, werd de ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Om Berend Kamphuis een flinke steun in de rug te geven (en ja, er dient nog veel meer veranderd te worden qua scholing):

    https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/kindheitsforscher-michael-hueter-alarmiert-das-groesste-gesundheitsrisiko-des-menschen-ist-die-schule-a2975124.html

    En reken maar dat deze Michael een uiterst helder inzicht heeft in deze kwestie!

    Hoe lang [willen we] nog onder de KNOET van de “overheid” (onze slavendrijvers, zoals ook Wilma daar naar verwijst!)?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Achmea werd voorgetrokken bij omstreden proef met rechtshulp door minister Sander Dekker (VVD)

Onbereikbaar\nBetaalbaar > Onbetaalbaar\nBetrouwbaar > Onbetrouwbaar\n\nReachable > Unreachable\nPayable > Unpayable\nTrustworthy > Untrustworthy","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"Defaced election for the VVD party","orientation":"0"}" data-image-title="Defaced election for the VVD party" data-image-description="

By putting “on” before a word, the word means its negative.
Bereikbaar > Onbereikbaar
Betaalbaar > Onbetaalbaar
Betrouwbaar > Onbetrouwbaar

Reachable > Unreachable
Payable > Unpayable
Trustworthy > Untrustworthy

" data-medium-file="https://jdreport.com/wp-content/uploads/2014/10/4423270518_df67e92fce_onbetrouwbaar1-300x199.jpg" data-large-file="https://jdreport.com/wp-content/uploads/2014/10/4423270518_df67e92fce_onbetrouwbaar1.jpg" data-lazy-src="https://jdreport.com/wp-content/uploads/2014/10/4423270518_df67e92fce_onbetrouwbaar1-150x150.jpg">

Europese liberalen willen migratie meester worden