in

Europese liberalen willen migratie meester worden

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

In een visie op asiel en migratie van de liberale -fractie Renew Europe is controle op migratie het sleutelwoord. Vicefractievoorzitter Malik Azmani () schreef mee aan het beleidsplan dat dinsdag aan de Europese Commissie is overhandigd.

Die komt later dit jaar met voorstellen die de Europese impasse rond het migratiebeleid moet doorbreken.

“Als we nu niets doen, kunnen we een herhaling van de migratiecrisis in 2015 niet uitsluiten”, zegt Azmani. “Deze nieuwe aanpak gaat niet over meer of minder migratie, maar over controle op migratie.”

Het plan is gericht op afspraken tussen de EU en landen rond over fatsoenlijke opvang van vluchtelingen in de eigen regio. Aan de buitengrenzen zou in “ontvangstcentra” een selectie moeten worden gemaakt tussen kansrijke en kansarme .

uit veilige landen moeten snel worden teruggestuurd en kansrijke asielzoekers worden verspreid over de EU-landen. Landen van herkomst die niet meewerken kunnen in het plan onder druk worden gezet met “visa-sancties”.

Andere punten zijn versterking van de bewaking van de EU-buitengrenzen, verplichte registratie van migranten en het tegengaan van ongewenst gereis van asielzoekers langs lidstaten. Verder moet de EU dragen voor een betere coördinatie van arbeidsmigratiebeleid, dat wel een nationale bevoegdheid moet blijven.

Als het aan de liberalen ligt, gaan de EU-landen arbeidsmigranten selecteren uit een “Europese talentenpool”. Zaak is wel dat ze makkelijk kunnen terugkeren naar hun eigen land. Renew roept lidstaten ten slotte op meedoen centraal te stellen in hun integratiebeleid.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
school 1562570596

Overheid dwingt scholen leerlingen naar politiek ideaalbeeld te vormen

EU geld

EU-klimaatchef: de 1000 miljard euro voor klimaatneutrale EU is “pas het begin”!