in ,

Achmea werd voorgetrokken bij omstreden proef met rechtshulp door minister Sander Dekker (VVD)

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Het wil dat commerciële verzekeraars een deel van de sociale rechtsbijstand gaan uitvoeren die advocaten nu leveren. Verzekeraar is bij de eerste proef voorgetrokken.

Ook de aanbestedingsgrens werd ontweken.

„Niemand zit te wachten op rechtszaken, als het ook snel en eenvoudig kan.” Met die boodschap stuurt minister Sander Dekker (Rechtsbescherming, VVD) in de zomer van 2018 via zijn Twitter-account een videoverslag de wereld in.

De minister loopt door een kantoortuin bij Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland.

Een juridisch medewerker legt Dekker uit hoe zij ene mevrouw Van Dijk met een uitkeringsconflict hielp: simpelweg door een telefoontje naar het UWV. Van Achmea, zo besluit de minister, kan hij veel leren.

Maakt de minister sluikreclame voor een grote verzekeraar? Tweede Kamerleden Gijs van Dijk, Attje Kuiken (beiden ) en Michiel van Nispen () stellen meteen kritische vragen.

Dekker: „Als minister voor Rechtsbescherming hecht ik groot belang aan het mij breed laten informeren.”

Wat hij níét meldt, is dat achter de schermen al is afgesproken dat Achmea de hoofdrol krijgt in een baanbrekend waar Dekker verantwoordelijk …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De “War On Cash”: Belastingdienst gaat sluiten, banken nemen taken over

Overheid dwingt scholen leerlingen naar politiek ideaalbeeld te vormen