in , ,

Overheid kijkt opnieuw met begerige ogen naar pensioenpotten

Hoe meer er in de pensioenpotten zit, hoe beter dat staat op de balans van de overheid. 1000 miljard staat altijd beter dan 900 miljard. De heeft haar eigen belangenagenda, die niets met indexering te maken heeft. Door de groei van de economie is de aanwas dermate, dat er gemakkelijk een deel gebruikt kan worden om te worden geïndexeerd en uitgekeerd te worden aan arme pensioengerechtigden. Maar dat is voor politici met hun dikke salarissen geen dringend issue.

Die weten niet wat is en vinden reserves kweken belangrijker. Hoe meer in de pot, hoe groter hun aanzien in Brussel. Met valse en onechte argumenten probeert het de totale macht en controle te krijgen over ons pensioengeld. De overheid hanteert bijvoorbeeld vaak de rekenrente van 4 %, terwijl de marktrente 1,2 % is, wat een verkapte belastingverhoging inhoudt.

Het pensioen is van het Volk. Het is uitgesteld loon, dat de overheid zich steeds weer listig probeert toe te eigenen. Het zou niet de eerste keer zijn. In 1980 eigende de heer Kok van de zich 30 miljard gulden van het ABP pensioenfonds toe.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ziekenhuizen onderzoeken zichzelf en komen tot de conclusie dat ze niet gefraudeerd hebben

Gaat lekker met Rutte: Accijns op benzine weer omhoog, NL hoogste accijns EU