in

Ziekenhuizen onderzoeken zichzelf en komen tot de conclusie dat ze niet gefraudeerd hebben

Iedereen met een ziektekostenverzekering krijgt in 2016 geld terug, maar het is niet bekend hoeveel. Een onderzoekscommissie concludeert dat ziekenhuizen de afgelopen jaren rekeningen stuurden die soms te hoog waren. Het gaat daarbij niet om , stelt de commissie. De rekeningen klopten niet door veel te ingewikkelde declaratieregels.

Eigenlijk zouden alleen mensen geld terug moeten te krijgen die in 2012 en 2013 te veel van hun eigen risico hebben betaald. Omdat het te ingewikkeld is om dat per individu uit te zoeken, komt minister Schippers met een algemene maatregel.

Om een eind te maken aan de discussie over fraude door ziekenhuizen is afgesproken dat de ziekenhuizen alle rekeningen van de laatste twee jaren moesten controleren. Om ervoor te zorgen dat het onderzoek eerlijk zou verlopen, is een commissie ingesteld van alle betrokken partijen.

Na correctie van alle rekeningen uit 2012 en 2013 blijft er volgens het ministerie van VWS een bedrag van 276 miljoen  over dat de ziekenhuizen te veel in rekening hebben gebracht. Dat is 1,2 procent van de 22 miljard aan uitgaven die gecontroleerd zijn.

Lees verder via NOS.

 

Foto via boegh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
STOP DE WAANZIN
3 jaren geleden

Als je als kleine burger zo’n fout begaat ga je zonder enig pardon in de bak. Maar voor het grote geld gelden utieraard andere regels.

Afdeling bizarre dingen vandaag de dag: Frans Timmermans verkozen tot politicus van het jaar

Overheid kijkt opnieuw met begerige ogen naar pensioenpotten