in

Pas op voor kat in de zak bij keuze zorgverzekeraar

5175089851 b96b038959 kat in zak1

Komende maand ontvangen we de nieuwe zorgpolis van onze zorgverzekeraar. Mensen die niet tevreden zijn over hun polis of verzekeraar hebben de mogelijkheid om over te stappen. Ongeveer een miljoen mensen zal waarschijnlijk van zorgverzekeraar wisselen. De vraag is echter of we voldoende geïnformeerd zijn om een goede beslissing te nemen om al dan niet over te stappen. Weten we wel wat we krijgen voor onze zorgverzekering?

Zorgverzekeraars hebben de afgelopen weken contracten afgesloten met zorgaanbieders voor volgend jaar. Met de meeste zorgaanbieders die dit jaar gecontracteerd zijn, is voor volgend jaar opnieuw een contract afgesloten. Maar niet met alle. Sommige zorgaanbieders hebben geen nieuw contract gekregen.

Dat kan voor patiënten in januari een vervelende verrassing opleveren. Bij de apotheek, fysiotherapeut of dermatoloog die geen nieuw contract heeft gekregen, kun je dan niet meer zo maar terecht. Dan zal plotseling blijken dat je een flink deel van deze niet-gecontracteerde zorg zelf moet betalen.

Veel verzekerden zijn niet op de hoogte welke zorgaanbieders niet meer wordt gecontracteerd. Zorgverzekeraars doen weinig om hun verzekerden hierover actief te informeren. Als je wilt weten met wie jouw zorgverzekeraar volgend jaar wel of geen contract heeft gesloten, zal je dat zelf moeten uitzoeken op de website van de zorgverzekeraar. En ook daar is het niet allemaal transparant.

Lees verder via Zorgvisie

 

Foto via jinterwas cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3736940604 44a617d819 IS1

VIDEO: Turkije zorgt voor bevoorrading van IS

t 21

Hoezo moslimtsunami? De netto-immigratie uit Polen in 2013 was groter dan die van alle 47 moslimlanden bij elkaar