in

Paus: ‘Derde Wereldoorlog staat voor de deur door nucleaire dreiging’

nucleaire top

Paus Franciscus heeft recent laten weten dat hij bang is voor een Derde Wereldoorlog. Deze zal volgens hem mogelijk worden veroorzaakt door een nucleaire ramp. Volgens zijn woorden komt de nucluaire dreiging steeds dichterbij.

Hawaï waarschuwing vals, maar dreiging blijft echt

De paus maakte de opmerking toen hij op bezoek ging in Chili en Peru. Zijn verklaring komt na de recente waarschuwing van Hawaï over een nucleaire dreiging. Bewoners van Hawaï ontvingen per telefoon een bericht over een nucleaire raket die op weg zou zijn naar de eilanden. Het bleek om een vergissing te gaan.

Kernproeven Noord-Korea

Hawaï introduceerde in december een nieuw ‘Koude Oorlog-waarschuwingssysteem’ , omdat de dreiging tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea afgelopen tijd fors is toegenomen. Noord-Korea deed 3 september 2017 een zesde kernproef. Volgens Kim Jong-un kunnen de rakketten inmiddels Amerika bereiken en indien er een kernaanval zal plaatsvinden gaat dit onherroepelijk uitmonden in een Derde Wereldoorlog.

Nucleaire oorlog: ‘fruit of war’

Hoewel de paus niet specifiek Hawaï of Noord-Korea noemde, zei hij wel dat het gebruik en beheren van kernwapens tegen de leer van de katholieke kerk is. Het is niet voor het eerst dat Paus Franciscus spreekt over het het gevaar van nucleaire oorlogsvoering. In november 2017 zei hij al eerder dat geen enkel land kernwapens zou moeten kunnen gebruiken.

Toen verslaggevers aan boord van het vliegtuig van de Paus naar Chili vlogen, deelden de ambtenaren van het Vaticaan een foto uit die in 1945 werd gemaakt, waarop een jonge Japanse jongen zijn dode broer op zijn schouders droeg na de Amerikaanse nucleaire aanval op Nagasaki. “Ik was ontroerd toen ik deze foto zag. Het enige dat ik kon bedenken waren de woorden ‘the fruit of war’, aldus de Paus.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9246392762 957beae10e NSA

NSA verwijdert surveillancegegevens die het juist moest bewaren

migrants text

Facebook helpt de Afrikaanse uittocht naar Europa