in , ,

PGB : zorggeld ingezet om de huur kapitale panden te betalen

6328375061 1e7e9ef02f pgb1

De Thomashuizen, met 120 locaties voor verstandelijk gehandicapten, gebruiken geld dat bestemd is voor zorg om de huur van hun kapitale panden te betalen. Volgens betrokkenen gaat dit ten koste van de zorg. Dit blijkt uit de begroting van de Thomashuizen die in bezit is van de Volkskrant, gesprekken met oud-ondernemers en vertrouwelijke notulen van vergaderingen.

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen gehandicapten zelf zorg inkopen. Het is niet bedoeld voor huisvesting, zegt een woordvoerder van het ministerie voor Volksgezondheid. ‘Het persoonsgebonden budget is er voor zorg en mag in principe niet worden gebruikt om bijvoorbeeld kosten voor huur of levensonderhoud te dekken.’

Politici zien de Thomashuizen al jaren als hét voorbeeld hoe het beter kan in de zorg: huiselijk, zonder bureaucratie en dus goedkoper. Het zijn ‘papa-en-mama-huizen’ waarin acht verstandelijk gehandicapten worden opgevangen door een echtpaar dat bij hen inwoont. De organisatie met bijna duizend cliënten is een van de grootste bedrijven die draaien op pgb-geld. De kapitale panden zijn grotendeels in handen van woningbouwcorporatie Vestia.

Meer hier

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7109542659 08d25e8421 kamerdebat1

Nieuw in Nederland : wetsvoorstel zonder debat als hamerstuk aangenomen

6175454293 9e4ca0f7b5 belastingdienst1

Nederlandse fiscus is ‘mild’ voor de vermogenden