in

Poetin: Coronavirus-pandemie kan resulteren in een economische crisis op schaal van de ‘Grote Depressie’

PublicDomainPictures / Pixabay

De Russische president Vladimir heeft gewaarschuwd dat de coronaviruspandemie zou kunnen leiden tot een wereldwijde economische ineenstorting die een aanzienlijke impact zou hebben op het leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

Tijdens de virtuele G20-top van internationale leiders op zaterdag waarschuwde Poetin dat, “ondanks enkele positieve signalen, het grootste risico nog steeds de zogenaamde stagnerende massale werkloosheid is, met een daaropvolgende toename van en sociale wanorde”.

“De -epidemie, de wereldwijde blokkering en het bevriezen van de economische activiteit brachten een systemische economische teweeg, die de moderne wereld niet meer heeft gekend sinds de Grote  , voegde hij eraan toe.

Poetin loofde ook de “enorme bijdrage” van de VS, die, samen met andere landen, zich hebben verenigd om “een stimuleringspakket voor de wereldeconomie te creëren voor een bedrag van $ 12 biljoen”. De stimulans, die voornamelijk werd aangedragen door grote ën, waaronder die van , zou een rol hebben gespeeld bij het stimuleren van fragiele wereldmarkten.

De president leek ook te mikken op sancties en handelsbelemmeringen tegen landen, waaronder Rusland, in een tijd waarin de economische omstandigheden net zo uitdagend zijn als altijd.

“Er is een escalatie van economische tegenstellingen tussen de leidende spelers op de markt”, zei Poetin.

Eerder deze week gebruikte hij de BRICS-top om op te roepen tot opheffing van de economische sancties, met name voor armere landen die hard waren getroffen door de pandemie.

Vrijdag gebruikte de Russische leider de Asia-Pacific Economic Cooperation-top om te waarschuwen dat het mondiale BBP met maar liefst 4,4 procent zou kunnen krimpen.

Hoewel schattingen suggereren dat Rusland beter zal presteren dan dat gemiddelde, waarschuwde Poetin voor een alarmerende daling van de industriële productie en een toenemend aantal mensen dat onder de armoedegrens dreigt te vallen.

Lees verder bij de bron: RT Rusland en voormalige Sovjet-Unie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anti-lockdown-protesten in heel Europa(en Nederland slaapt…)

Nano deeltjes in Pfizer vaccin volgens minister De Jonge ‘risico’, maar vaccin komt er toch