in ,

Politie Atjeh sloopt kerken onder druk van moslims

Politieagenten in het Atjeh Singkil hebben maandag drie kerken gesloopt onder druk van moslims. Afgelopen week was het onrustig in de door moslims geleide provincie.

Lokale veiligheidsofficieren verwoesten maandag twee kleine protestantse kerken en een rooms-katholieke kerk in het district Atjeh Singkil met mokers voor de ogen van de leden van de kerk, meldt persbureau AFP. De bouwvergunningen van de kerken zou niet kloppen, aldus een lokale bestuurder. Dezer dagen zullen naar verwachting nog zeven kerken met de grond gelijk worden gemaakt.

De vernieling van kerken volgt op een week vol geweld van moslims tegen christenen en kerken. Dinsdag trok een groep van zevenhonderd moslims naar het dorp Suka Makmur en stak er de kerk in brand. Bij de rellen die toen tussen de groep en christenen ontstonden, kwam een om en raakten vier mensen gewond. en leger arresteerde tientallen mensen.

Lees verder bij de Bron: Kerknieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Armoede zal dramatisch toenemen

Britse overheid geeft toe dat Mexicaanse griepvaccin hersenschade veroorzaakt