in

Politie bezoekt 2000 adressen om ‘illegaal vuurwerk’ terwijl de handgranaten en kogels dagelijks om onze oren vliegen

Ondertussen: 16.000 kansrijke politieonderzoeken per jaar in prullenbak door capaciteitsproblemen

De politie heeft meer dan de helft van ongeveer 2000 adressen bezocht waar illegaal vuurwerk is bezorgd dat is gekocht bij Poolse websites. De andere helft wordt de komende weken nog bezocht.

Begin december zijn vier Poolse websites offline gehaald vanwege de verkoop van illegaal vuurwerk. Daarmee is 80 procent van de handel stilgelegd, aldus de politie.

“Onze Poolse collega’s hebben 80.000 kilo vuurwerk met bestemming Nederland in beslag genomen. Sindsdien komt er weinig meer binnen”, zegt landelijk vuurwerkexpert van de politie Ad Nieuwdorp.

As je illegaal vuurwerk bestelt of in bezit hebt, krijg je volgens de politie direct een strafblad. Voor het bezit van één Cobra staat al een zware taakstraf. De straffen kunnen oplopen tot celstraffen van een aantal maanden. Het laten vervoeren van illegaal vuurwerk is al strafbaar.

Dus ook als het vuurwerk nooit is afgestoken, krijgen mensen die het besteld hebben een flinke straf, aldus de politie.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

Bizar eigenlijk dat er zo fors ingezet wordt op vuurwerk terwijl je zowat elke dag geconfronteerd wordt met een schietpartij, steekpartij, moord, drugs en handgranaten.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Komt er een zware Kerst aardbeving?

Nieuw record van aantal mensen in daklozenopvang en beschermd wonen door overheidsbeleid