in

Politie checkt volle woonkamers tijdens oud en nieuw: ‘Dat is reden om aan te bellen’

Gezellig met tien man in de woonkamer aftellen tot het nieuwe jaar is in deze tijd een serieuze overtreding en reden genoeg om politie aan de deur te krijgen.

Dat zegt Wilbert Paulissen, politiechef van Oost-Brabant.

,,Agenten hebben echt niet de opdracht gekregen om met oud en nieuw mensen te verbaliseren die elkaar op straat feliciteren. We gaan ook niet proberen elke vuurwerkafsteker te pakken. We zetten onze capaciteit vooral in op de excessen: plekken waar de openbare orde in het geding is en op overlast.”

Dan doelt Paulissen niet alleen op georganiseerde, illegale feesten: ,,We drukken niet onze neus tegen elk raam. Maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen.”

Dan is het nog geen gelopen koers, want de politie kan bij het aantreffen van te veel mensen in een woning niet zomaar beboeten.

Paulissen gaat er vanuit dat het feit dat de politie aan de deur staat in verreweg de meeste gevallen voldoende zal zijn, en anders kunnen agenten kijken of sprake is van overlast.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shadow1100
6 maanden geleden

Wat is die man naïef. Deze man moet in de nacht van Oud&Nieuw in uniform met de echte politie mee de straat op. Dan komt tie er achter wat er dan werkelijk speelt. Hij zit lekker achter de champagne en de appelflappen veilig bij zijn gezin, de oetLUL……
Oh ja, neem een schone onderbroek mee.

Het Vaticaan staat open voor covid-19 vaccins van geaborteerde foetale cellen

Ministerie van Waarheid komt met paginagrote advertenties over vaccin, want is goed voor U