in

Politie checkt volle woonkamers tijdens oud en nieuw: ‘Dat is reden om aan te bellen’

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Gezellig met tien man in de woonkamer aftellen tot het nieuwe jaar is in deze tijd een serieuze overtreding en reden genoeg om aan de deur te krijgen.

Dat zegt Wilbert Paulissen, politiechef van Oost-Brabant.

,,Agenten hebben echt niet de opdracht gekregen om met oud en nieuw mensen te verbaliseren die elkaar op straat feliciteren. We gaan ook niet proberen elke vuurwerkafsteker te pakken. We zetten onze capaciteit vooral in op de excessen: plekken waar de openbare orde in het geding is en op overlast.”

Dan doelt Paulissen niet alleen op georganiseerde, illegale feesten: ,,We drukken niet onze neus tegen elk raam. Maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen.”

Dan is het nog geen gelopen koers, want de politie kan bij het aantreffen van te veel mensen in een woning niet zomaar beboeten.

Paulissen gaat er vanuit dat het feit dat de politie aan de deur staat in verreweg de meeste gevallen voldoende zal zijn, en anders kunnen agenten kijken of sprake is van overlast.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin 1566027667

Het Vaticaan staat open voor covid-19 vaccins van geaborteerde foetale cellen

sheeple 326x159

Ministerie van Waarheid komt met paginagrote advertenties over vaccin, want is goed voor U