in

Politieagent: – Velen hebben geen idee hoe ernstig de situatie in Zweden is

img5a4f5e6fab7da

Onlangs interviewde de Zweedse journalist Katerina Janouch de Zweedse politieman Peter Springare , die in 2017 de krantenkoppen haalde in Zweden, toen hij op Facebook de status van het koninkrijk aan het licht bracht.

In een langer interview geeft hij nu toe dat hij nog meer ongerust is, dat er in feite chaos aan het komen is en dat mensen in het algemeen geen idee hebben wat hen zal raken.

Wat zien we nu in Zweden?

– Ik ben diep bezorgd over de ontwikkeling. En ik vraag me af hoever het moet gaan voordat mensen in besluitvormingsposities en politici wakker worden en kijken waar we naartoe gaan. Men blijft het hoofd in het zand steken. In Helsingborg, maar ook hier in Örebro, gaat iemand eropuit en zegt dat we de volledige controle hebben. Het is andersom, we hebben de controle verloren.

En in de volgende ademhaling zegt iemand dat dit ons alleen maar aanspoort, dat we niet toegeven. Dat we nog harder zullen werken. Maar dat is ook niet het geval. Omdat ik weet hoe iemand wordt getroffen wanneer hij wordt blootgesteld aan bedreigingen. Het heeft zeker invloed op. Het beïnvloedt de politieoperaties, zowel de zakelijke als de individuele politieagenten. En dan is het debat, is het de moeite waard, moeten we onszelf blootstellen … Ik weet dat er een aantal politieagenten in Örebro zijn die niet willen gaan werken, bijvoorbeeld in Vivalla. Omdat het onaangenaam is.

Als we dat punt bereiken, verkeren we in een heel erg slechte toestand. Wanneer de politie in een situatie belandt waarin iemand bang is om in een hinderlaag terecht te komen, dan is het heel erg ver gegaan en zitten we in de problemen. Voor mij is het een raadsel hoe politiechefs aan het publiek blijven volhouden dat we volledige controle hebben. Wat willen ze bereiken?

Komt het omdat je mensen niet bang wilt maken? 

– Ja, maar het helpt niet om te liegen om het probleem op te lossen, want dan stap je in een geest van “Bagdad Bob”. Mensen begrijpen niet hoe erg het is. En je kunt ze niet vragen het te begrijpen, omdat ze niet de juiste informatie krijgen. Ik vind dat niet leuk. Als u echter precies spreekt over hoe het is, kunt u een mening geven. Dan zullen politici meer mandaten en steun krijgen van de bevolking om radicale beslissingen te nemen om de problemen aan te pakken. Naar sugarcoat helpt nooit. Bagdad zijn maakt het alleen maar erger op de lange termijn.

Velen geloven dat Zweden verloren is als het gaat om misdaad.

Peter zweeg een tijdje. Hij protesteert niet onmiddellijk, is het niet oneens met mij zoals ik had gehoopt toen ik een van die krachtige en in de oren prikkelende verklaringen uitsprak. Eindelijk zegt hij:

– Ja …

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mark Rutte; Hij loog niet in 2018 maar belazert de nederlanders wel

maxresdefault 2

Download: Fire and Fury, boek Wolff over Trump