in ,

Mark Rutte; Hij loog niet in 2018 maar belazert de nederlanders wel

Onze minister-president Markt wordt op vaak uitgemaakt voor leugenaar. Hier- over zegt hij in een interview in Het Parool: ‘Dat is het normale werk. Dat doet me niks.

Zolang ik zelf maar weet dat ik de spreek. Dat er op allerlei mensen dingen roepen, vind ik niet erg'. Hij begrijpt het wantrouwen ‘op één punt'. ‘Ik heb in het verleden beloftes gedaan die ik niet had mogen maken. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Die fout heb ik ook niet herhaald', zegt hij, wijzend op zijn ‘€ 1.000,00 erbij'-belofte. ‘Maar dat de VVD weer de grootste werd met mij als lijsttrekker, geeft aan dat Nederland fouten ook kan vergeven'.

De vorming van het kabinet Mark Rutte III is geen gemakkelijke klus geweest. Ik dat velen het wel met mij eens kunnen zijn. Maar de politieke groep VVD-CDA-D66-ChristenUnie belazeren de Ne- derlanders wel. Inderdaad iedereen gaat er in 2018 op vooruit, vooral de rijken. Maar iedereen gaat er ook op achteruit, behalve de rijken.

Het kabinet Mark Rutte III is goed voor , Albert Hein, AKZO, Philips, en tal van andere multi- nationals door de dividendbelasting af te schaffen, hetgeen de Nederlandse schatkist 1.4 miljard euro kost. Ja, zegt Mark Rutte in de Tweede Kamer, het levert banen op en het behoud banen en dat is van economisch belang. Maar het hele verhaal wordt niet onderbouwd. En iedereen gaat er op vooruit.

En dan blijkt in een debat in de Tweede Kamer dat het geen maatregel is die door deze politieke groep van vier partijen is genomen maar dat de multinationals hun wil hebben opgelegd aan de heren Mark Rutte van de VVD, Sybrand van Haersma Buma van het CDA, Alexander van D66 en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Anders is het niet uit te leggen met Gods zegen van de ChristenUnie en het CDA; VVD en D66 blij. Adviesorganen van de regering zijn het niet eens met de bewoordingen die Mark Rutte heeft geventileerd in de Tweede Kamer dat afschaffing werk oplevert en banen behoud.

Maar ja, die 1.4 miljard euro die moet wel weer terugkomen in de Nederlandse schatkist. Daarom gaat het lage BTW-tarief omhoog van 3% naar 6%; hetgeen ieder gezin in Nederland € 250,00 gaat kosten. De accijnzen op benzine en diesel worden vanaf 1 januari 2018 opnieuw hoger. Benzine stijgt met 0,648 cent, diesel met 0,389 cent en LPG met 0,270 cent. Gelukkig geen angstaanjagende prijsstijging: gemiddeld reken je € 5,00 per jaar meer af bij het tankstation. De meeste zorgpremies stijgen. Het Zilveren Kruis doet € 2.00 bovenop de huidige premie en komt uit op € 119,45, CZ verhoogt met € 3,40 naar € 116,25, bij VGZ stijgt de premie met € 3,25 euro naar €116,20 en Menzis houdt het maandbedrag gelijk op € 119,00. Gemiddelde verhoging aan zorgkosten per jaar: € 24,00. Te hard rijden gaat flink meer kosten. De stijging komt uit op € 1,00 tot meer dan € 35,00 per kilometer | dat is afhankelijk van de gereden snelheid | maar vooral de boetes buiten de bebouwde kom worden hoger. Wie op dit moment buiten de bebouwde kom bijvoorbeeld 30 km/h te hard rijdt, riskeert een boete van € 270,00. In 2018 gaat dat € 312,00 kosten. In 2018 wordt de energierekening per gezin gemiddeld € 70,00 hoger. Deze stijging wordt veroorzaakt door de ‘Opslag Duurzame ' | een extra belasting die elke energieafnemer moet betalen | en de verhoogde energiebelas- ting door het kabinet. Volgens het Nibud is een doorsnee gezin nu zo'n € 20,84 per dag kwijt aan voeding. In 2018 zal dat € 21,43 zijn. Het is ‘slechts' 59 cent meer per dag, maar op jaarbasis praten we wel over € 215,00 aan extra kosten. Al met al zijn de Nederlanders in 2018 € 564,00 meer kwijt dan in 2017. De boetes van het CJIB zijn niet meegerekend.

Al deze zaken stonden in geen van de programma's van de politieke groep VVD-CDA-D66-ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart van dit jaar. Dit alles is bedacht door de bende dat kabinet Mark Rutte III heet. De meesten verdienen niet meer dan bruto € 30.000,00 en deze hard werkende Nederlanders gaan er bruto € 445,00 op vooruit, daarvan blijft circa € 300,00 van over. De meerkosten voor komende jaar minus het meerdere netto loon resulteert in het feit dat de minst verdienende Nederlanders er circa € 260,00 op achteruit gaan. Maar daar trekt Mark Rutte zich niets van aan. Even ‘sorry' zeggen in een kranteninterview en Mark Rutte gaat door. Ondanks de leugens en het belazeren door de regeringspartijen via Neerlands minister-president toch een Gelukkig Nieuwjaar.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16139555757 6edd228a10 k

Als jij TV kijkt, kijkt je spelletjes-app mee

img5a4f5e6fab7da

Politieagent: – Velen hebben geen idee hoe ernstig de situatie in Zweden is