in ,

Politiebonden willen alle privécamera’s verplicht in register

In totaal telt naar schatting anderhalf miljoen bedrijfs- en privé's. Particulieren en bedrijven kunnen hun camera's vrijwillig aanmelden bij de . De digitale ogen zijn welkome hulpmiddelen in tijden van politieschaarste.

Nederlandse politiebonden hopen daarom dat het verplicht wordt om camera's aan te melden bij de , zoals deze maand in gebeurde. Iedereen die daar nu een camera installeert, moet deze aanmelden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Experts en privacywaakhonden waarschuwen voor gevaren van de particuliere camera's. De systemen zouden eenvoudig te zijn, ook wordt de van omstanders niet altijd gerespecteerd.

Privacyexpert Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Recht en Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden; ,,Als je elke camera in Nederland wil controleren, moet je een privacypolitie van 10.000 man optuigen.”

De oplossing ligt volgens Zwenne dan ook meer in voorlichting en bewustwording: ,,Als overheid moet je de norm stellen. Het is onfatsoenlijk om zomaar mensen overal te filmen. Dat moet het algemene besef worden.”

Alles bij de bron; AD

Lees ook eens verder bij de bron: Politiebonden willen alle privécamera's in register

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
isdsposter

Minister Kaag’s ISDS dodenmars

e833b6062af7013ecd0b470de7444e90fe76e7d511b6174093f7c2 640 facebook

Waarom het Europarlement zich zoveel zorgen maakte over Facebook