in ,

Politiebonden willen alle privécamera’s verplicht in register

In totaal telt naar schatting anderhalf miljoen bedrijfs- en privécamera’s. Particulieren en bedrijven kunnen hun camera’s vrijwillig aanmelden bij de politie. De digitale ogen zijn welkome hulpmiddelen in tijden van politieschaarste.

Nederlandse politiebonden hopen daarom dat het verplicht wordt om camera’s aan te melden bij de overheid, zoals deze maand in België gebeurde. Iedereen die daar nu een camera installeert, moet deze aanmelden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Experts en privacywaakhonden waarschuwen voor gevaren van de particuliere camera’s. De systemen zouden eenvoudig te hacken zijn, ook wordt de privacy van omstanders niet altijd gerespecteerd.

Privacyexpert Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Recht en Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden; ,,Als je elke camera in Nederland wil controleren, moet je een privacypolitie van 10.000 man optuigen.”

De oplossing ligt volgens Zwenne dan ook meer in voorlichting en bewustwording: ,,Als overheid moet je de norm stellen. Het is onfatsoenlijk om zomaar mensen overal te filmen. Dat moet het algemene besef worden.”

Alles bij de bron; AD

Lees ook eens verder bij de bron: Politiebonden willen alle privécamera’s in register


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna Lyse
2 jaren geleden

Nederland kent een bevolking van 18 miljoen mensen met 1 miljoen beveiligingscamera’s. En dat vinden we normaal? In het voormalige OostDuitsland zou men hier hardstikke jaloers op zijn geweest. En de politie wil dat registreren om het nog eens erger te maken?
Om het maar eens heel duidelijk te zeggen: IK VERTROUW DE OVERHEID NIET EN IK VERTROUW DE POLITIE NIET MEER. EN IK HAD NOOIT GEDACHT DAT OOIT TE MOETEN SCHRIJVEN. De overheid is verlengstuk geworden van banken en multinationals, justitie is niet meer onafhankelijk van de overheid en de politie is een commerciele onderneming geworden die camera’s langs de weg heeft staan om burgers te flitsen om geld binnen te harken maar die geen bescherming geven aan burgers die last ondervinden van criminelen. Aangifite van misdaad of diefstal is bewijsbaar volkomen zinloos geworden in dit land. De politiek loopt aan de leidband van banken en multinationals waarbij extra inkomsten voor banken worden gegenereerd en waar kosten regelrecht bij de burgers belanden. Sterker nog: overheden zijn nog stom genoeg mee te lopen met de EU om een oorlog met Rusland uit te lokken.
Nog vragen?

jos
2 jaren geleden

citaat : Het is onfatsoenlijk om zomaar mensen overal te filmen.
.
Dit was al een onderdeel uit de wet bescherming persoonsgegevens,
,
De calvinisten en zionisten willen ook dat u verantwoording aflegt ‘over gebruik eigen camera

Minister Kaag’s ISDS dodenmars

Waarom het Europarlement zich zoveel zorgen maakte over Facebook