in , , ,

Waarom het Europarlement zich zoveel zorgen maakte over Facebook

e833b6062af7013ecd0b470de7444e90fe76e7d511b6174093f7c2 640 facebook

De aap komt uit de mouw. Het is je wellicht niet ontgaan, afgelopen weken was het Europarlement in het nieuws om Mark Zuckerberg vragen te stellen over de privacy van Europese gebruikers bij Facebook. Bijzonder: het EP maakt zich ineens druk over het beschermen van de rechten van het Europese volk? Gelukkig kreeg het EP geen antwoorden,gevolgd door een geheim achterkamertjes overleg met Zuckerberg. En uiteraard leuk: achteraf als europarlementarier gezellig op de foto met ‘Zuck’, leuk voor de kids. Juist.

Vandaag was in het nieuws waarom het Europees parlement zich ineens zoveel zorgen maakt over de privacy van bevolking (normaliter is de bevolking immers van geen enkel belang bij het Europarlement) en Facebook. De reden: De Europese verkiezingen.

Facebook belooft er alles aan te doen om nepnieuws te bestrijden tijdens de verkiezingen voor het Europese Parlement volgend jaar. Het bedrijf zal nep-gebruikersaccounts verwijderen en alle samenwerking verlenen aan landelijke electorale commissies, aldus Joel Kaplan tijdens de hoorzitting. [via FD]

Juist. Het recente gedoe van het EP rond Facebook was twee ledig: Deel 1 – het filteren vanalle EU kritiek. Overduidelijk boven beschreven. En Deel 2…

Deel 2: Wanneer de Pro-EU partijen het flink voor de kiezen krijgen bij de verkiezingen – en die aanname lijkt gegrond gebaseerd op diverse recente lidstaatverkiezingen in Europa – dan heeft de EU een prachtige aanvalsmethode: Russische beïnvloeding en grootschalige misleiding van de bevolking. (Grappig hoe anderen verweten wordt wat ze zelf doen.) Het verhaal zal worden: Het volk is wel Pro-EU maar heeft zich helaas laten beïnvloeden door ‘nepnieuwscampagnes’ van ‘trollen’ uit ‘Rusland’.

De afwezige Deel 3: Privacy voor de Europese bevolking – een non-issue voor wat betreft het Europarlement. Daar ging het uiteraard nooit om. Juist niet, zou ik zeggen. De uitnodiging van Facebook’s Zuck ging niet over privacy-zorgen, maar over het censureren van ‘het nieuws’ op Facebook in het voordeel van het Europarlement. Het hele privacyverhaal was slechts het plausibel klinkende excuus. Dat verklaart ook meteen waarom de EU het overleg met Zuckerberg eigenlijk volledig achter gesloten deuren wilde houden.

Censuur, overal waar je kijkt

Uiteraard was het EU ook al bezig afgelopen tijd met censuurorganisatie EUvsDisinfo. Jonkvrouw Ollongren had vanuit Bilderberg uiteraard de opdracht gekregen zich hiervoor in te zetten. En uiteraard is de censuurwetgeving rondom linken en uploaden ook ruim goedgekeurd door de verantwoordelijk werkgroep in het Europarlement. Dit zal spoedig door het gehele Europarlement geloodst worden, die om verklaarbare redenen akkoord zal gaan. En met het referendum uit de weg zal Kabinet Rutte gewoon weer (is al reeds gebeurd) akkoord gaan met deze wetgeving.

De EU doet waar de EU goed in is: zorgen voor zichzelf ten koste van de bevolking. Er wordt hard gewerkt om elke kritiek op de EU onmogelijk te maken voor de volgende ronde EU-verkiezingen. Er wordt ook hard gewerkt aan een ‘plausibel klinkend’ excuus om de uitslag van de verkiezingen, wanneer die te hard tegenvalt, wellicht niet over te nemen…?

En uit dit alles blijkt uiteraard dat de EU en de bestuurlijke klasse zich nu wel echt zorgen maakt over de bevolking. En dat is uiteraard iets goeds. Nu alleen wel voorkomen dat we door hen een autoritaire politiestaat ingedreven worden. En dat is lastig, want dat is precies wat hier voltrekt (voor zover dat uiteraard niet al voltooid verleden tijd is).

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politiebonden willen alle privécamera’s verplicht in register

fnvijmond

De grote staking in het streekvervoer en de solidariteit