in , ,

Radioactieve stof strijkt vanuit de Sahara neer over delen van Europa

nuclear 1554144434
slightly_different / Pixabay

Er zou een alarmerende gezondheidsramp in de maak kunnen zijn, aangezien deze week op grote schaal wordt gemeld dat radioactief stof uit de Algerijnse woestijn en de bredere Sahara-regio over de Middellandse Zee is weggevaagd. Andere wetenschappers zeggen dat het onheilspellend klinkende ‘radioactieve Sahara-stof' zelfs in delen van Zuid- een piek in vervuiling veroorzaakt.

De Association for Control of Radioactivity in the West (Acro)  meldde  dat wetenschappers het fenomeen hebben waargenomen sinds februari, toen bleek dat het stof zich boven delen van bevond . Monsters bevestigden wat werd gevonden als radioactieve deeltjes in het stof dat was aangestoken door een grote storm die onlangs Marokko overspoelde en enorme stofwolken veroorzaakte die het radioactieve materiaal oppikten dat was overgebleven van eerdere kernproeven die Frankrijk op zijn toen koloniaal bezit van in de vroege jaren zestig .

Terwijl sommige wetenschappers beweren dat het “niet gevaarlijk” is, hebben anderen gewaarschuwd dat residuen van cesium 137 – een radioactieve isotoop – wellicht voorzichtigheid vereisen, zoals binnenshuis blijven.

Onder verwijzing naar de Franse ngo die Europa controleert op tekenen van nucleaire besmetting, meldde Euronews deze week dat “Acro zei dat het tests heeft uitgevoerd op recent Sahara-stof dat het heeft verzameld in het gebied van de Jura, vlakbij de Franse grens met Zwitserland.”

“Gezien homogene afzettingen in een groot gebied, schat Acro op basis van dit analytische resultaat dat er 80.000 bq per km2 cesium-137 was”, aldus de organisatie in een verklaring.

“Deze radioactieve besmetting, die van ver komt, 60 jaar na de nucleaire explosies, herinnert ons aan de eeuwige radioactieve besmetting in de Sahara, waarvoor Frankrijk verantwoordelijk is”  , voegde hij eraan toe.

Hoewel de gezondheidseffecten van blootstelling op korte termijn verwaarloosbaar zouden kunnen zijn, betwijfelen we dat te veel Europeanen zich op hun gemak voelen met zo'n dreigende wolk van deeltjes die boven het continent zweeft.

En er lijken mogelijk nog meer afzettingen van het radioactieve stof te komen :

Een vrij dikke wolk kruist de Middellandse Zee en bedekt onder meer delen van , Frankrijk, het VK en  , waar nu het fenomeen “modderregen” wordt verwacht.

En aangezien de storm opnieuw het binnenland van Algerije treft, is het waarschijnlijk dat deeltjes wat cesium-137 zullen terugvoeren van de plaats van de Franse kernproef die op 13 februari 1960 werd uitgevoerd.

Die historische ontploffing kreeg de codenaam ‘Gerboise Bleue' – en velen wijzen nu op de diepe ironie dat de atoomtest ‘zorgvuldig' en opzettelijk is uitgevoerd op een kolonie ver weg van Frankrijk, alleen vanwege de radioactieve langdurige nawerkingen die nog moeten komen. terug en achtervolgen de Franse bevolking.

Er is ook vrees dat het radioactieve stof zo ver naar het oosten als Turkije zou kunnen waaien, met Turkse gezondheidsfunctionarissen die nu delen van de bevolking voorbereiden om de komende dagen binnen te blijven.

Lees verder bij de bron: ZeroHedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e7d7414351ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c752e7ad59644 640 vaccin

‘Kleine kans dat Nederland het Spoetnikvaccin krijgt’

vaccin holocaust 02 social media

Noorwegen start speciale onderzoeksgroep: Meer dan 100 sterfgevallen na coronavaccin