in

Rechter blijft bij vuurwerkverbod: vuurwerk afsteken tijdens oud en nieuw blijft verboden

time-lapse photography of person holding firecracker

Vuurwerk afsteken blijft tijdens de komende jaarwisseling verboden. Zo’n 150 winkeliers wilden van het eenmalige verbod af omdat ze vinden dat dit besluit veel te laat is genomen, maar de rechter geeft ze ongelijk.

Wie nog een sprankje hoop had om knallend het nieuwe jaar in te luiden, kan dat nu definitief laten varen. Alleen kindervuurwerk is toegestaan.

Het tijdelijke vuurwerkverbod dat het kabinet afkondigde om de zorg te ontlasten en te voorkomen dat grote groepen rond middernacht de straat op gaan is volledig te begrijpen in deze crisissituatie, oordeelt de rechter.

Het besluit had ook niet veel eerder genomen kunnen worden, omdat in maart moeilijk was te voorspellen hoe de pandemie zich zou ontwikkelen. De uitspraak is een domper voor de ongeveer 150 winkeliers die de rechtszaak hadden  aangespannen.

De boze ondernemers zeggen in grote problemen te komen. Ze hebben afspraken met leveranciers gemaakt en vaak ook al betalingen gedaan.

Eind van het jaar staat daar nul omzet tegenover. Er is een compensatiefonds van 40 miljoen euro, maar volgens de ondernemers is dat ontoereikend.

Ook dreigt er een enorme chaos te ontstaan, betoogden de winkeliers verenigd in Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk.

Veel vuurwerkcontainers zijn al onderweg. Niemand weet nog wat daar mee moet gebeuren. Tijdens oud en nieuw zelf dreigt het onrustig te worden nu er geen ….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin expert dr zimmerman is oo e1555793296886

Robert F. Kennedy Jr. waarschuwt: neem onder geen enkele omstandigheid een COVID-19-vaccin

53e1dc4b4956ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b722b7ad39449 640 covid 19 vaccin

CNN: Schrik niet als er doden gaan vallen na toediening coronavaccin