in

Rechter fluit kabinet Rutte terug: ‘MH17 doofpot/files moeten open’!

De in Utrecht deed deze week uitspraak inzake een WOB-verzoek gedaan door RTL-nieuws, inzake de niet-gepubliceerde MH17-files, die de regering achter meent te mogen houden.

Binnen zes weken na deze uitspraak dient , als de Minister van , toe te lichten, waarom de regering weigert deze passages te delen met RTL Nieuws.

Pas dán kan de rechtbank beoordelen of de argumenten, op basis waarvan de geheimhouding plaatsvindt, terecht zijn.

Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet beter uitleggen volgens de , wáárom een paar passages uit documenten over de vliegramp met vlucht MH17 niet openbaar gemaakt kunnen worden..

Daarnaast had RTL Nieuws haar twijfels met de rechtbank gedeeld, of het Ministerie van Justitie, wel ‘goed genoeg heeft gezocht naar relevante stukken’. Maar in haar vonnis, kon de bestuursrechter daarin niet meegaan; volgens het vonnis, ‘bestaat geen aanleiding te twijfelen aan de inspanningen om in het MH17-archief nauwkeurig te hebben gezocht.’

De regering Rutte terug gefloten via dit vonnis!

RTL Nieuws had met een beroep op de openbaarheid bestuur (Wob) in eerste instantie een poging gedaan, MH17-documenten openbaar te laten maken. Maar de had dat verzoek deels afgewezen, waarbij ook nog eens documenten die wél ter beschikking werden gesteld, volledig onleesbaar werden gemaakt.

Je zou haast zeggen, ‘conform het beleid van de regering Rutte én de ‘Rutte-doctrine’.

Hierbij ging/gaat het om MH17-documenten, waarin correspondentie zit van ….

Lees verder bij de bron: WantToKnow.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

mRNA spuit gaat niet voorkomen dat u besmet raakt, dat u ziek wordt of dat u besmettelijk bent

Pfizer vertrekt uit India nadat het land veiligheidstests voor COVID-vaccin eist