in , ,

Rechter legt dwarsliggende zorgminister De Jonge dwangsom op: ‘Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee’

Hugo de Jonge. Bron: Screenshot WNL

Zorgminister Hugo de Jonge moet voor 30 november een besluit nemen over drie Wob-verzoeken van Nieuwsuur, om openheid over zijn coronabeleid te geven.

Als hij dat niet doet, moet hij 100 euro per dag betalen, heeft de Raad van State bepaald.

De Jonge was in beroep gegaan tegen een uitspraak dat hij niet zelf mag bepalen welke informatie hij wanneer naar buiten brengt.

De Raad van State oordeelde dat het ministerie van Volksgezondheid ‘te weinig rekening heeft gehouden met het recht van burgers op goede informatie’.

Het ministerie van De Jonge bepaalt sinds het begin van de wanneer welke documenten naar buiten komen. De vonniste dat deze werkwijze niet mag.

Ondanks dat een meerderheid van de de minister opriep om naar de rechter te luisteren, ging zijn ministerie in hoger beroep. Ook heeft het ministerie 50 extra juristen aangenomen.

Lapt De Jonge opnieuw de aan zijn laars?

“Gaat lekker met die nieuwe, open en transparante bestuurscultuur. Schei uit,” twitterde Kamerlid Farid Azarkan (Denk) na de uitspraak.

Ook de uitspraak van de Raad van State maakt veel los. “Nu is de vraag: lapt De Jonge opnieuw de wet aan zijn laars? Zoals hem dat al bijna twee jaar wordt toegestaan door de Tweede Slaapkamer?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich af.

Alles beter dan openheid van zaken geven

Journalist ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen enkele rechtvaardiging meer: Volledig gevaccineerden lopen veel meer infecties op dan ongevaccineerden, en met de dag erger

We beginnen nu aan fase 5 richting New World Order