in

Recordstijging werkloosheid: coronacrisis raakt vooral jongeren

Het aantal werklozen in is in juni met 74.000 gestegen tot een totaal van 404.000. Daarmee had 4,3 procent van de beroepsbevolking geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het werkloosheidscijfer is daarmee aanzienlijk gestegen ten opzichte van mei, toen nog 3,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk zat. Vooral onder jongeren slaat de crisis toe.

In de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar steeg de werkloosheid van 9,7 procent tot 10,7 procent.

Het is volgens het CBS een ‘uitzonderlijk snelle stijging’. In november 2008, aan het begin van de financiële crisis, was het werkloosheidspercentage ook 3,6.

Toen duurde het zeven maanden voordat dit was opgelopen tot 4,3 procent. Deze stijging deed zich nu van de ene maand op de andere voor.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
7 maanden geleden

De jeugd wordt hun toekomst afgenomen door het wanbeleid van Rutte en consorten.

Dit is wat er aan de hand is ...
7 maanden geleden

De NL overheid zegde maatregelen toen dat mensen niet zouden worden geschaad door het CV. dat was een fopspeen want de overheid heeft geen geld.
Inmiddels brengen Centrale Banken (zoals de ECB) via fractionele reserve grote hoeveelheden geld in omloop dat evenwel door burgers moet worden terug betaald. Centrale Banken zijn particuliere banken en hadden al lang moeten worden afgeschaft omdat zij geen enkele nuttige bijdrage hebben (er is immers geen geld – zij printen alleen geld) en omdat banken niet anders zijn dan parasieten die leven op de burgers van deze wereld.
Deze partijen (dus de banken en de groe corporaties) waren (bewezen) de partijen die het virus hebben ontwikkeld en verspreid en zij willen dit middel dus gebruiken om de wereldmacht te grijpen.
Dit is niets minder dan giga verraad en een staatsgreep op wereldschaal.
Overheden lijken het CV te willen gebruiken om burgers op alle manieren te willen beperken. Hier is iets aan de hand wat prima te begrijpen is als regeringen inderdaad geinfiltreerd zijn en medeplichtig zijn aan de NWO. Anders gezegd: regeringen hebben partij gekozen voor de banken en hebben hun burgers verraden.

Nicole
7 maanden geleden

Geheel volgens de EU agenda… Dit stond al op de rol in hun concept agenda, nog voor ze zichzelf in de stoel zetten via het Verdrag van Lissabon

Pinto
7 maanden geleden

Jongeren blijven nu vooral langer jongeren. Eerst was de jeugd de toekomst. Daarin werd geïnvesteerd (al hebben er velen een vette persoonlijke schuld voor moeten oplopen met een opgebouwde studieschuld). Nu is er amper betaalbare woonruimte en met toch al de studieschuld wordt dat alleen maar lastiger woonruimte te kunnen betalen. Nu de werkloosheid oploopt worden zij hierdoor ook nog eens extra gedupeerd. Alsmede de ouders want de jeugd kan het ouderlijk huis niet meer verlaten. Laten we dit eens verder vertalen richting arbeidsmarkt. Er is een grote groep jongeren en een grote groep ouderen die alleen maar geld kosten. Dan is er een middengroep tussen de 25 en 40 (ja op de arbeidsmarkt ben je al oud vanaf je 38ste) want dan word je te duur. Werkgevers vissen bij voorkeur uit de vijver 25 t/m 38, minimaal HBO opgeleid, met jarenlange werkervaring, algehele uitmuntende gezondheid, ja-knikkers en die 24/7 klaarstaan voor het bedrijf. Ik denk dat de disbalans alleen maar toeneemt en dat mensen straks voor een appel en een ei zich een slag in de rondte werken totdat ze als te oud weggezet worden natuurlijk (de overheid zorgt er wel voor dat ondernemers/bedrijven de tools ervoor krijgen aangereikt). En wat gaat de overheid doen voor mensen tussen de 18 en 25 jaar de 38 en 68 jaar? Allemaal een sociale dienst uitkering????
Het hele arbeidsmarktbeleid moet op de schop!!

Screenshots van interne Twitter-tools toont dat het platform ‘zwarte lijsten’ van gebruikers en trends bijhoudt

Europese data-uitwisseling met VS ongeldig verklaard