in , , , , ,

Reformatorisch Dagblad schrik wakker en slaat alarm: ‘De Great Reset is in volle gang en lijkt onomkeerbaar’

global reset 05a

Een jaar lang hebben we moeten aanhoren dat mensen die WEF-baas Klaus Schwab serieus neemt als die over een “Great Reset” spreekt, enge complotwappies zijn. Politici in binnen- en buitenland gebruiken de WEF/Great Resettermen alsof het ’t nieuwe Onze Vader is – denk aan “Build Back Better” – maar zeg je daar iets van, dan ben je gek.

Nou, het tij lijkt aan het keren. Want bij het Reformatorisch Dagblad hebben ze nu zowaar een artikel gepubliceerd waarin ze toegeven dat De Great Reset wel degelijk een ding is.

“De Great Reset is namelijk al in volle gang,” schrijft de krant, “en lijkt bovendien onomkeerbaar.”

Vervolgens wordt dat geweten aan “onbeheersbare ontwikkelingen” in de hele wereld, en met “mondiaal kuddegedrag,” en “niet per se omdat een elite van enkelingen in het geniep aan de knoppen draait.” Dat laatste zegt natuurlijk niemand meer; ze doen dat heel openlijk tegenwoordig.

Vervolgens wordt er gekeken naar de aspecten van die Great Reset.

“Allereerst is er de digitale revolutie. Die ging al hard, maar de huidige crisis leidt tot een onstuitbare versnelling. Grote techbedrijven zijn uitgegroeid tot nieuwe wereldmachten die zich weinig aantrekken van nationale grenzen. Ze hebben miljarden loyale en afhankelijke gebruikers. Hun slagkracht is soms groter dan die van overheden. Ze zijn bovendien niet neutraal. Steeds meer bepalen zij wie welke waarheid mag verkondigen. Censuur is terug van weggeweest.”

Dan is er ook nog “de financiële reset,” aldus het RD.

“Overheden hebben de remmen losgegooid en pompen astronomische bedragen in economieën. Klassieke opvattingen over verstandig financieel beleid lijken gecanceld. Centrale banken zijn niet meer onafhankelijk. Geld bijdrukken door ‘quantitative easing’ (geldverruiming) hoort helemaal bij het nieuwe normaal. Rentes worden extreem laag gehouden.”

Oh, en er is ook nog een “beweging naar meer overheid en meer staatsmacht.” Een voorbeeld daarvan is het coronapaspoort. Dat zou zogenaamd “tijdelijk” zijn, maar daar denkt het RD anders over.

“Realistischer is dat het een blijvertje wordt, want het coronavirus zal onder ons blijven. Wie geen paspoort heeft waaruit blijkt dat hij van virussmetten vrij is, wordt uitgesloten van voorzieningen en opgesloten in eigen land.”

En, dan, tenslotte, ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Screenshot tegenlbel

Het startschot voor een wereldwijd belastingstelsel is gegeven

52e8d6464d51aa14ea898675c6203f78083edbed5753764f7d2c7b 640 corona

Duits onderzoeksteam legt leugens over IC-bedden bloot: slechts 4% bezet door coronapatiënten!