in

Revolutionair instrument in de maak: Tegen deflatie kunnen centrale banken waardebonnen uitdelen

helikopter geld 02a

Wat kunnen centrale banken nog doen om de inflatie aan te wakkeren, dan wel deflatie te voorkomen? Een nog ongebruikt, revolutionair instrument is in de maak…..

Of het de tekentafel ooit verlaat, is maar de vraag, maar serieus besproken wordt het in elk geval: digitaal , uitgegeven door de , dat vervolgens door burgers en bedrijven kan worden gebruikt.

In het Nederlandse geval krijgen die een rekening bij De Nederlandsche Bank, waarop namens de Europese Centrale Bank () geld kan worden gestort met een tijdelijke houdbaarheid. Geen gewoon geld dus, maar eerder een waardebon uit Frankfurt. Uitgeven maar!

Even googelen op Central Bank Digital Currency (CBDC) en er duiken vooral onderzoeken op waarin wordt gewezen op de potentiële rol van dit nieuwe geldtype als baken van vertrouwen in tijden van stress, en zelfs als promotor van diversiteit en inclusiviteit.

De ouwe sok als concurrent van de bank

Een overtuigender reden voor invoering is dat het digitale centrale-bankgeld is in te zetten om een bekende tekortkoming van het monetaire beleid te omzeilen:

Lees verder bij de bron: Elsevier

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Corruptie bij de politie blijft toenemen

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

EU komt met nieuw Migratiepact, Marrakesh op steroïden: ‘Niets is meer optioneel!’