in

Revolutionair instrument in de maak: Tegen deflatie kunnen centrale banken waardebonnen uitdelen

Wat kunnen centrale banken nog doen om de inflatie aan te wakkeren, dan wel deflatie te voorkomen? Een nog ongebruikt, revolutionair instrument is in de maak…..

Of het de tekentafel ooit verlaat, is maar de vraag, maar serieus besproken wordt het in elk geval: digitaal geld, uitgegeven door de centrale bank, dat vervolgens door burgers en bedrijven kan worden gebruikt.

In het Nederlandse geval krijgen die een rekening bij De Nederlandsche Bank, waarop namens de Europese Centrale Bank (ECB) geld kan worden gestort met een tijdelijke houdbaarheid. Geen gewoon geld dus, maar eerder een waardebon uit Frankfurt. Uitgeven maar!

Even googelen op Central Bank Digital Currency (CBDC) en er duiken vooral onderzoeken op waarin wordt gewezen op de potentiële rol van dit nieuwe geldtype als baken van vertrouwen in tijden van stress, en zelfs als promotor van diversiteit en inclusiviteit.

De ouwe sok als concurrent van de bank

Een overtuigender reden voor invoering is dat het digitale centrale-bankgeld is in te zetten om een bekende tekortkoming van het monetaire beleid te omzeilen:

Lees verder bij de bron: Elsevier


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
machiavelli
5 maanden geleden

het wachten is op voedsel bonnen

Corrupt Centrale Banken systeem
5 maanden geleden

Het allergrootste probleem zijn de private centrale banken die geen geld hebben maar geld creeren en daarvoor rente vragen. Dit is niets meer dan een administratieve handeling. Die rente zorgt voor inflatie en ook die wordt door de burgers opgebracht. Wereldwijd zijn vrijwel alle centrale banken Rothschild banken (Khazarische maffia) en dat is niet vanzelf ontstaan …
Het is de hoogste tijd dat “afscheid” genomen wordt van de Rothschilds die kennelijk dit ongeloofljik profijt nog niet voldoende vond en ook nog eens oorlogen in scene zette via false flag operaties. We hebben daar WWI en WWII aan te danken.

Corruptie bij de politie blijft toenemen

EU komt met nieuw Migratiepact, Marrakesh op steroïden: ‘Niets is meer optioneel!’