in

EU komt met nieuw Migratiepact, Marrakesh op steroïden: ‘Niets is meer optioneel!’

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Riemen vast en helmen op, want de EU gaat weer eens aan de migratieregelgeving morrelen.

EU-president Ursula von der Leyen vindt het namelijk de hoogste tijd voor een nieuw migratiepact voor de hele Unie, en waarschuwt immigratiesceptische landen alvast dat het nakomen van “morele verplichtingen” niet optioneel zal zijn.

De Europese Unie is nog altijd niet tevreden over de inspanningen van EU-lidstaten met betrekking tot het openen van de grenzen.

In Oost-Europa blijven ze potdicht, en ook in het Westen kan je nog altijd niet ongefilterd binnenkomen. De Europese Commissie is het met die gesloten grenzen niet eens, en waarschuwt dat landen hun “wettelijke en morele verplichtingen” moeten nakomen.

En om te garanderen dat dat ook écht gebeurt, kondigt Ursula von der Leyen ook alvast een nieuw verdrag aan. Een nieuw Europees migratieverdrag, als de opvolger van de pro-opengrenzenovereenkomst van Marrakesh.

Von der Leyen:

“Volgende week zullen we het Nieuwe Migratiepact introduceren. We nemen de menselijke en de humane benadering. Het redden van levens op zee is niet optioneel en de landen die hun wettelijke en morele verplichtingen nakomen, of meer blootgesteld zijn dan anderen, moeten kunnen rekenen op de solidariteit van onze gehele EU.”

Europese landen ……

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
helikopter geld 02a

Revolutionair instrument in de maak: Tegen deflatie kunnen centrale banken waardebonnen uitdelen

52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

Congres: “Artsen worden geïntimideerd en het zwijgen opgelegd of voor de rechter gedaagd”