in ,

Rijk en gemeenten gaan samen overlastasielzoekersterreur aanpakken, nu echt!

Rijk en gemeenten zijn samen aan zet om overlast door asielzoekers tegen te gaan. Dat is nodig om het draagvlak in de te behouden voor asielzoekers die onze bescherming echt nodig hebben.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol sprak dinsdag met de Brabantse Commissaris van de Koning en vier Brabantse burgemeesters over hun zorgen omtrent overlast.

De meeste asielzoekers in gedragen zich netjes en veroorzaken geen problemen. Een relatief kleine groep zorgt echter voor problemen, zoals winkeldiefstal, vernieling en bedreiging. Dit is onaanvaardbaar. De burgemeesters en de commissaris maken zich hier – net als de staatssecretaris- grote zorgen over.

‘Dit is een probleem dat niet alleen vanuit Den Haag kan worden opgelost. We doen dat samen met de burgemeesters, de politie, het Openbaar Ministerie, COA, IND en DT&V’, zegt de staatssecretaris. ‘Daarom is het goed en belangrijk om elkaar regelmatig te spreken en te werken aan oplossingen.’

Commissaris van de Koning Wim van de Donk: ‘Overlast is een stevige hier in Noord-Brabant. Er wordt hard gewerkt om deze problemen op te lossen, maar dat gaat nog niet snel genoeg. Samen zetten we in op verbetering, lokaal én landelijk.’

Er gebeurt al veel tegen overlastgevers, waarbij de grenzen van de wet- en regelgeving worden opgezocht. Hierin trekken de organisaties in de migratieketen, gemeenten, de politie en het OM samen op.

Zo zijn er drie ketenmariniers aangesteld, die zich vooral in Ter Apel en Cranendonck inzetten om overlast terug te dringen. Daarnaast wordt ….

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

De idioten. Overal in dit land is overlast en geweld door dat tuig. We zijn niet meer veilig in eigen land en dit gebeurd overal.

JHM de laat
1 jaar geleden

Het is al mis gegaan toen ze de 1e lichting moslims hier een paspoort verstrekte, dat begreep al niemand. En nu komt het schuim der aarde ook weer hier naartoe. De meeste doen het prima hier? Kom op zeg pa, ma en 3tot 15 kinderen die allemaal aan de vreet moeten worden gehouden. Het is vergelijkbaar met nu het klimaat. Het word je ondet valse voorwendselen door de strot geduwd. Kijk naar Rutte, het is niet alleen het klimaat het zijn vooral ook banen. Het word tijd dat we de boel hier over gaan nemen, gelukzoekers eruit.

1 jaar geleden

Die autoriteiten zeggen dat ze er echt wat aan gaan doen. Ze zeggen alleen niet. wat . Bedenk beste autoriteiten dat u bent gebonden aan het wetboek van strafrecht en voor de uitvoering aan het wetboek van strafvordering. Die zitten zo in elkaar dat het u echt niet gaat lukken. Ook niet met oprekken van de bepalingen daar waar het u beter uit komt. De beste remedie is om nieuwe strafbepalingen in te voeren voor dat soort misdrijven ,met minimale straffen zodat een softe d66.rechter uw zaak niet op het laatste moment nog kan verzieken. , Maar daar hoor ik u als autoriteiten niet over. Dus al weer een hoop gelul voor de buhne. De politie zal wel weer een halfbakken opdracht krijgen en als het fout gaat (en het gaat fout), wast u als pontius pilatus uw handen in het openbaar in onschuld. De politie als januskop komt u dan nog goed van pas. We gaan het zien of mijn prognose uit komt. Ik vrees van wel

Slechtste regering ooit.
1 jaar geleden

Het zouden er maar weinig zijn die de boel verpesten? Hoe kan het dan dat de helft van de gevangenen van Marokkaanse / Afikaanse afkomst is? Plotseling wordt er nu over asielzoekers gesproken, maar dat is in totale tegenspraak met het feit dat gelukzoekers van alle kanten de EU binnenkomen en werden opgevangen. Maar verreweg de meeste lieden zijn nergens geregistreerd …. en om nu te zeggen dat het maar een paar zijn die de boel verpesten is werkelijk ver bezijden de waarheid. De burgers hebben vanaf het allereerste begin gewaarschuwd omdat zij al decennia ervaring hebben met immigranten die nooit en nimmer zullen integreren. Pim Fortuyn noemde het in 2000 al !!! Het was de overheid die zich stom hield en niets deed. Toen al en nu nog steeds omdat zij totaal geen kennis heeft van wat in het land (en in heel Europa) gebeurt. De burgers zijn laaiend. Deze overheid heeft op een ongelooflijke manier gefaald !!!! De slechtste regering ooit. Rutte moet weg en Timmermans ook !!!!

Eveline
1 jaar geleden

“om het draagvlak in de samenleving te behouden voor asielzoekers die onze bescherming echt nodig hebben”???
Wat dacht je van : “om ons en de maatschappij te beschermen tegen dit monsterlijke tuig”
We hebben al onze handen vol aan ons eigen autochtone tuig.

Geheim EU-leger en politie bestaan en Duitsland is de baas! EUROGENDFOR PESCO 2019

Bank UniCredit ontslaat 8.000 mensen en geeft aandeelhouders 2 miljard euro cadeau