in ,

Rijk en gemeenten gaan samen overlastasielzoekersterreur aanpakken, nu echt!

5ee2d4454856b114a6da8c7ccf203163143ad9e0505878497d2f 640 blij

Rijk en gemeenten zijn samen aan zet om overlast door asielzoekers tegen te gaan. Dat is nodig om het draagvlak in de samenleving te behouden voor asielzoekers die onze bescherming echt nodig hebben.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol sprak dinsdag met de Brabantse Commissaris van de Koning en vier Brabantse burgemeesters over hun zorgen omtrent overlast.

De meeste asielzoekers in Nederland gedragen zich netjes en veroorzaken geen problemen. Een relatief kleine groep zorgt echter voor problemen, zoals winkeldiefstal, vernieling en bedreiging. Dit is onaanvaardbaar. De burgemeesters en de commissaris maken zich hier – net als de staatssecretaris- grote zorgen over.

‘Dit is een probleem dat niet alleen vanuit Den Haag kan worden opgelost. We doen dat samen met de burgemeesters, de politie, het Openbaar Ministerie, COA, IND en DT&V’, zegt de staatssecretaris. ‘Daarom is het goed en belangrijk om elkaar regelmatig te spreken en te werken aan oplossingen.’

Commissaris van de Koning Wim van de Donk: ‘Overlast is een stevige zorg hier in Noord-Brabant. Er wordt hard gewerkt om deze problemen op te lossen, maar dat gaat nog niet snel genoeg. Samen zetten we in op verbetering, lokaal én landelijk.’

Er gebeurt al veel tegen overlastgevers, waarbij de grenzen van de wet- en regelgeving worden opgezocht. Hierin trekken de organisaties in de migratieketen, gemeenten, de politie en het OM samen op.

Zo zijn er drie ketenmariniers aangesteld, die zich vooral in Ter Apel en Cranendonck inzetten om overlast terug te dringen. Daarnaast wordt ….

Lees verder bij de bron: TPOok

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eurogendfor

Geheim EU-leger en politie bestaan en Duitsland is de baas! EUROGENDFOR PESCO 2019

ontslag 1558475903

Bank UniCredit ontslaat 8.000 mensen en geeft aandeelhouders 2 miljard euro cadeau