in ,

RIVM-baas Jaap van Dissel draait sneller dan Rutte: ‘Nee, niet echt groepsimmuniteit hoor!’

54e6dd444355a914ea898675c6203f78083edbed5159714b73267b 640 lol

Wat is RIVM-directeur Jaap van Dissel toch een ongelooflijke vieze man. Eerst zorgt hij er achter de schermen in samenspraak met premier Rutte voor dat Nederland voor een zogenaamde “groepsimmuniseringsstrategie” kiest, maar als mensen dan woedend reageren draait hij heel snel bij, en beweert hij dat dit niet zo is.

Nee hoor, het is allemaal “framing” van boze media!

“[Groepsimmuniteit] is absoluut geen doel op zich,” aldus Van Dissel vandaag. “Dat is een beetje framing. Personen zullen nu eenmaal geïnfecteerd worden, ook in landen waar een lockdown is.”

Pardon? Dat is een beetje framing? Nee, mad scientist Van Dissel, dat is letterlijk wat premier Rutte in zijn toespraak zei op maandag. Hij legde uit dat er drie mogelijke strategieën zijn, en dat hij — in samenspraak met u — gekozen heeft voor groepsimmuniteit.

“Dat is wat deskundigen ons nu vertellen. En wat zij ons ook zeggen, is dat we in afwachting van een vaccin of medicijn de verspreiding van het virus kunnen afremmen en tegelijkertijd gecontroleerd groepsimmuniteit kunnen opbouwen,” aldus Rutte in zijn Mengelen-achtige toespraak.

“Dat moet ik uitleggen. Wie het virus heeft gehad is daarna meestal immuun, net zoals vroeger met de mazelen. Hoe groter de groep die immuun is, hoe kleiner de kans voor het virus om over te springen op kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om hen heen. Dat is het principe.”

“Maar we moeten ons wel realiseren,” ging meneer verder, “dat het maanden of zelfs langer kan duren om groepsimmuniteit op te bouwen en in die tijd moeten we mensen die een groter risico lopen zoveel mogelijk afschermen.”

Japie liegt gewoon keihard. Rutte legde ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e8d4464350ab14ea898675c6203f78083edbed5754734f722e72 640 microsoft edge

Stop met Microsoft Edge & Yandex gebruiken! Dit zijn de slechtste browsers als privacy je lief is

4623121543 cf590572ce nwo

De nieuwe corona-realiteit: The New World Order maakt grote stappen voorwaarts